Antena 3 CNN Timp liber Turism România are 35 de stațiuni noi de interes local. Unde se află aceste atracții turistice

România are 35 de stațiuni noi de interes local. Unde se află aceste atracții turistice

România are 35 de staţiuni noi de interes local, reprezentând un pas important pentru turismul din țara noastră, pentru dezvoltarea economiei, dar și pentru îmbunătățirea calității vieții celor care locuiesc în zonele vizate.

România are 35 de stațiuni noi de interes local. Unde se află aceste atracții turistice
Sursa foto: Pixabay
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2022   •   09:11

România are 35 de noi staţiuni turistice, reprezentând un avantaj major, atât pentru țara noastră, cât și pentru locuitorii zonelor respective.

Astfel, zonele vizate sunt comuna Beliş din judeţul Cluj, oraşul Bicaz din Neamţ, zona turistică a municipiului Caracal, zona turistică Cugir-Şureanu, oraşul Dărmăneşti, comuna Deda, zona turistică a municipiului Făgăraş şi zona turistică a oraşului Fălticeni.

Până la acest moment, în România sunt atestate 54 de staţiuni turistice de interes naţional şi 147 de interes local.

Pe termen mediu şi lung, atestarea acestor localităţi ca staţiuni de interes local va crea un impact pozitiv, prin creşterea circulaţiei turistice, dar și a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

Avȃnd ȋn vedere efectul multiplicator al turismului ȋn sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcţiile, agricultura şi artizanatul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului ȋn localităţile atestate ca staţiuni turistice vor genera un impact benefic pentru dezvoltarea economică, dar și pentru creşterea calităţii vieţii rezidenților din aceste zone.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close