Antena 3 CNN Timp liber Turism Tunisia, una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor

Tunisia, una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor

Tunisia a devenit una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale românilor, numărul rezervărilor din acest an fiind de şase ori mai mare decât anul trecut. Fie că sunt atraşi de plajele cu nisip fin sau de plimbările prin oazele din deşert, românii ajung în număr record în Tunisia în acest an.

de Georgiana Adam    |    10 Mar 2024   •   15:46

Amfiteatrul El Jem a fost platou de filmare pentru secvenţe din celebra peliculă "Gladiatorul".

"Una dintre cle mai populare excursii pentru români este cea care vizitează sudul ţării. Prima oprire este acest amfiteatru, El Jem. După cum puteţi vedea, oamenii pot intra în arenă, pot urca la etajul al doilea, al treilea şi pot face fotografii foarte bune cu acest monument", a declarat un ghid.

Un alt loc care pare desprins din filme este Chott el Jerid. O mare întindere de sare, nisip și noroi, cea mai mare zonă salină a Saharei. De altfel, numele "chott" este derivat din limba arabă și înseamnă "lac sărat".

"Lacul are o suprafaţă de 5.000 de km pătraţi, oamenii vin aici şi nu contează în ce moment al zilei, este întotdeauna minunat, cu diferite lumini ale soarelui şi diferite privelişti", a mai povestit ghidul.

Moscheea din Kairouan este cea mai veche aşezare arabo-musulmană a Magrebului şi unul dintre principalele sale oraşe sfinte. Capitală timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabilă a civilizatiei arabo-musulmane.

×
Subiecte în articol: Tunisia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close