Antena 3 CNN Timp liber Turism Turist ajuns în Reșița, surprins de cât costă un langoș. Este de opt ori mai ieftin decât în Cluj-Napoca

Turist ajuns în Reșița, surprins de cât costă un langoș. Este de opt ori mai ieftin decât în Cluj-Napoca

Un bărbat din Cluj-Napoca a vizitat Reșița și a rămas șocat de prețul cu care se vinde celebrul langoș: l-a costat de opt ori mai puțin decât în orașul său.

Turist ajuns în Reșița, surprins de cât costă un langoș. Este de opt ori mai ieftin decât în Cluj-Napoca
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    24 Feb 2023   •   15:45

Turistul a constatat cu surprindere că un langoș se vinde la Reșița cu doar 1,5 lei, iar cel cu cartofi costă 2,5 lei, față de 20 de lei cât costă în orașul său, Cluj Napoca

"Mănânc în Reșița langoș mai bun poate decât în Cluj. Îndeajuns de bun încât să stăm la coadă la un tur ghidat de gazde. Deși e bun și cel din Cluj, dar diferența de preț contează. 

La Cluj, langoșul din Piata Unirii sau Parcul Central e 20 de lei. În Reșița, cel simplu e 1.5 lei, cel cu cartofi, cum am mâncat eu, e 2.5 lei. Nu cred ca salariile compensează pentru diferența asta de opt ori de preț.

E ceva la Cluj care devine nesustenabil. Și nu mă luați cu legea cererii și ofertei pentru că știm de la Karl Polanyi că economia e încastrată social. Deci prețurile pot surveni și în urma unor politici publice mai largi", a relatat clujeanul.

Citește și: Cât costă cafeaua pe care o bea Patriarhul Daniel. Mulți români nu și-o permit

"Deși îmi iubesc orașul, am senzația, chiar când compar prețul unui langoș, că unii profită mai mult decât oferă de pe urma dinamicii reale existente la Cluj. Uneori nu e vorba de profitul unor persoane, ci de o logică a profitului care exclude. Iar această dimensiune a inegalității de acces la resurse e prea puțin discutată, cu atât mai puțin contracarată prin politici publice.

De altfel, nu avem o analiza în profunzime legată de pierderea populației din orașele mari ale României. Dar scumpetea traiului trebuie luată în considerare printre factorii care conduc la descreșterea populației, deși nu îmi dau seama care e ponderea exactă”, a relatat clujeanul.

La Cluj-Napoca, la punctul din Parcul Central, de pe Aleea Stadion, un langoș cu smântână și usturoi, deci simplu, costă 20 de lei. La Târgul de Crăciun din decembrie 2022, prețurile la langoș au început de la 20 de lei", a mai spus acesta, potrivit stiridecluj.ro.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close