Antena 3 CNN Travel Oradea își cheamă vizitatorii la un nou eveniment: FestiFall

Oradea își cheamă vizitatorii la un nou eveniment: FestiFall

Oradea este unul dintre cele mai cosmopolite orașe din România, iar evenimentele organizate pentru atragerea turiștilor au mare succes.

Oradea își cheamă vizitatorii la un nou eveniment: FestiFall
de Diana Scarlat    |    07 Oct 2023   •   04:51

FestiFall este evenimentul de trei zile care va fi organizat la finalul săptămânii viitoare pentru a li se prezenta vizitatorilor zonele turistice amenajate recent. Evenimentul celebrează aniversarea Municipiului Oradea și va avea loc în perioada 13-15 octombrie. Principalele ingrediente: distracția, concertele în aer liber și spectacole inedite, „asezonate” cu lecții de istorie, ateliere speciale și proiecții de film, totul cu intrarea liberă.

Este un festival care se va desfășura în 5 locuri din oraș, având 3 scene pentru concerte și peste 100 de spectacole. Vor apărea în fața publicului peste 400 de artiști români și internaționali, în Piața Unirii, Piața Ferdinand și pe pietonalele Libertății, Republicii și V. Alecsandri. Accesul la toate evenimentele este gratuit. Programul festivalului începe vineri, 13 septembrie, în Piața Unirii, de la ora 15:00, cu reprezentații ale elevilor de la liceele de artă din Oradea. Punctul culminant al primei zile de festival va fi concertul susținut de Loredana, de la ora 21:30. Vor fi spectacole de teatru, proiecții de film și concerte pentru publicul larg organizate la muzeele, teatrele și cinematografele din oraș și la Filarmonică, toate cu intrarea liberă.

Sâmbătă, 14 septembrie, evenimentele încep în Piața Unirii de la ora 8:00 – 13:00, cu un Târg al producătorilor locali și ateliere pentru copii. Este ziua cu cele mai multe concerte în aer liber, după ora 19:30 urcând pe scenă Celelalte Cuvinte și Mădălina Pavăl Orchestra, iar de la 21:30 publicul este invitat la Sylphes - spectacol balet aerian. Seara se va încheia cu un Show de drone. Nu vor lipsi atelierele de pictură pe sticlă și face painting, cursurile de siguranță rutieră și activități de programare și robotică. Duminică vor începe evenimentele tot de la ora 8.00, iar festivalul se va încheia la ora 22.00, cu un spectacol de artificii, în Piața Unirii.

×
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close