Antena 3 CNN Travel Zanzibar, destinație încă la modă

Zanzibar, destinație încă la modă

În ianuarie și februarie, prețul unei vacanțe de o săptămână sau chiar 10 zile în Zanzibar pornește de la 1.200-1.500 de euro de persoană, cu zboruri și mese incluse.

Zanzibar, destinație încă la modă
de Diana Scarlat    |    29 Dec 2023   •   10:49

Zanzibar a devenit destinația preferată a românilor în pandemie, când o vacanță exotică la plajă, în plină iarnă, a reprezentat pentru foarte mulți o adevărată evadare, la prețuri foarte convenabile. Costurile au mai crescut, anul acesta, însă nu foarte mult. Sunt și români care și-au deschis hoteluri și chiar o agenție de turism în Zanzibar, după ce a crescut foarte mult cererea din partea românilor pentru această destinație.

Turiștii care merg în ultimii ani la plajă în Zanzibar, pe timpul iernii, spun că este ca în Maldive, dar mult mai ieftin, la temperaturi de 30-32 de grade Celsius. Mulți s-au gândit să se și mute acolo sau să deschidă afaceri, pentru destinația care pare să fie una din ce în ce mai populară pentru turiștii în întreaga lume.

Zanzibar este un arhipelag de lângă coasta de est africană, alcătuit din insula principală, cu același nume - Zanzibar (Unguja) - cu suprafața de numai 1.658 kilometri pătrați. În nord se află insula Pemba, cu suprafața de 984 de kilometri pătrați. Zanzibar este un teritoriu autonom ce aparține de Tanzania, având capitala la Zanzibar City, ce conține și orașul vechi, Stone Town.

În unele perioade, insula este atât de solicitată, încât abia se mai pot găsi locuri de cazare. Pentru cei care vor să petreacă perioade de vacanță mai lungi, sunt și mașini de închiriat pe insulă, cu 35 de dolari pe zi, astfel încât se pot vizita toate zonele turistice. Insula este descrisă de mulți drept un paradis terestru, unde se poate merge fie pe cont propriu, fie alegând o ofertă a unei agenții de turism.

Mai sigure sunt pachetele turistice cumpărate prin agențiile care asigură și zborul dus-întors. Tocmai de aceea, zborurile charter sunt programate cu precădere pentru destinațiile exotice, pentru care cererile sunt în continuă creștere. Există și zboruri charter, introduse după ce a crescut foarte mult cererea pentru această destinație.

 

×
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close