Antena 3 CNN Ziua Națională Proiecte uriaşe de infrastructură în România, dezvoltate de cea mai mare companie de construcţii din Grecia: "Muncim în fiecare zi, inclusiv noaptea"

Proiecte uriaşe de infrastructură în România, dezvoltate de cea mai mare companie de construcţii din Grecia: "Muncim în fiecare zi, inclusiv noaptea"

Cea mai mare companie grecească de construcţii dezvoltă proiecte uriaşe de infrastructură în România.

Proiecte uriaşe de infrastructură în România, dezvoltate de cea mai mare companie de construcţii din Grecia: "Muncim în fiecare zi, inclusiv noaptea"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mar 2024   •   12:45

Aktor, membră a Grupului Ellaktor, cea mai mare companie de construcţii din Grecia dezvoltă proiecte uriaşe de infrastructură în România.

Firma grecească se pregăteşte să dea în folosinţă, în următoarele luni, lotul 3 din Autostrada A0, acolo unde o echipă din peste 300 de muncitori, atât greci, cât şi români, lucrează cot la cot.

Deja au fost montate grinzile metalice peste deschiderile 1 si 3, pod A1 și grinzile centrale pentru podul Sabar. Insă aduc tehnologie şi soluţii din Grecia şi în ceea ce priveşte infrastructura feroviară, în special tunelurile care străbat munţii. 

"Suntem chiar pe nod practic. Aici sunt montate grinzile metalice, pe deschiderea unu și pe deschiderea trei, urmând ca deschiderea doi, în momentul în care se termină devierea pe partea dreaptă, să putem să dăm circulația de pe autostradă pe aceste devieri.", a precizat inginerul responsabil de proiect, Bogdan Mezei.

Aici urmează să fie montat tăblierul metalic şi pe partea centrală, unde este a doua deschidere a drumului. 

"Muncim în fiecare zi, inclusiv sâmbăta, dacă trebuie, inclusiv noaptea. Practic lucrăm în ritm susținut ca să putem termina", a mai precizat Bogdan Mezei.

Aktor lucrează şi  la cel mai mare proiect feroviar din România.

"Compania mai are un proiect mare de cale ferată. Este lotul dintre Brașov-Sighișoara, unde deja sunt aduse două TBM-uri pentru foraj tuneluri", a mai explicat inginerul.

Cu o istorie de peste 70 de ani, Aktor este prezentă în România de mai bine de 10 ani.  

Compania grecească are un portofoliu de activităţi diversificate, fiind axată pe construcţii, concesionări, mediu, energie regenerabilă şi dezvoltare imobiliară, şi are proiecte importante în peste 20 de ţări europene.

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close