Antena 3 CNN Actualitate Reacția Elenei Udrea la cazul lui Ioan Oltean

Reacția Elenei Udrea la cazul lui Ioan Oltean

Reacția Elenei Udrea la cazul lui Ioan Oltean
27 Noi 2015   •   14:51

Fosta şefă PMP, Elena Udrea, a declarat vineri la România TV, referitor la dosarele ANRP, că "marea majoritate a dosarelor de retrocedări se aprobau pe pile şi pe şpagă". Întrebată despre cazul deputatului Ioan Oltean, împotriva căruia DNA a cerut Parlamentului o cerere de reţinere şi arestare, Elena Udrea nu a vrut să comenteze.

"Despre ANRP pot să vă spun lucruri. Despre Ioan Oltean am refuzat să comentez. Nu comentez oameni", a spus Udrea.

"Am aflat că la ANRP marea majoritate a dosarelor de retrocedări se aprobau pe pile şi pe şpagă. Am spus această informație fostului preşedinte Traian Băsescu care a transmis-o mai departe instituţiilor statului care au spus la acea vreme că nu se confirmă. Între timp s-a confirmat că aşa au stat lucrurile. (…) Cât priveşte situaţia unui om, împotriva unui deputat, în cazul căruia se cere arestarea preventiva, nu am ce să comentez", a insistat fostul lider PDL.

Elena Udrea a precizat însă că a semnalat în trecut faptul că Sergiu Diacomatu nu a respectat legea şi a cerut să fie demis.

"Legat de nişte persoane din fruntea ANRP, cum ar fi domnul Diacomatu , am semnalat celor care îi susţin politic în funcţie că ştiu de la oameni că nu respectă legea în activitatea pe care o susţine şi am cerut să îl retragă din funcţie ceea ce s-a întâmplat", a adăugat Elena Udrea pentru România TV.

Întrebată dacă, în calitate de fost membru marcant al PDL, este mândră că a girat un om ca Ioan Oltean, Elena Udrea a declarat: "Guvernul acela a făcut multe lucruri de care sunt mândră. A făcut şi greşeli. La ANRP greşelile au durat pe parcursul mai multor guverne".

Procurorii DNA i-au reţinut joi pe Sergiu Diacomatu, fost preşedinte al ANRP, Lăcrămioara Alexandru, Rodica Constantinovici, fost secretar de stat în Ministerului Justiţiei, şi pe evaluatorul Sergiu Negurici, urmând să ceară instanţei arestarea lor preventivă pentru abuz în serviciu în dosarul despăgubirii ilegale de aproape 109 milioane de lei acordate acestuia pentru un teren din Piteşti.




×
Subiecte în articol: Elena Udrea Ioan Oltean
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close