Antena 3 CNN Actualitate Adrian Năstase, propunere inedită pentru autorităţi. Ce vrea să facă fostul premier

Adrian Năstase, propunere inedită pentru autorităţi. Ce vrea să facă fostul premier

Adrian Năstase, propunere inedită pentru autorităţi. Ce vrea să facă fostul premier
10 Iul 2016   •   10:39

Adrian Năstase lansează un apel de ultimă oră către unul dintre oamenii lui Dacian Cioloş. Fostul premier vrea să fie avertizor de integritate.

Şi asta nu e tot. Năstase anunţă totul într-un mesaj postat pe propriul blog. E o ironie clară la adresa Ralucăi Prună, titularul de la Justiţie care ar vrea să facă un "mic DNA" în fiecare minister important.

"Declar solemn ca vreau sa fiu „avertizor de integritate” si sa particip plenar la punerea in aplicare a planului anti-corupție al ministrului Pruna. In acest sens, vreau sa raportez ca in Statele Unite, la o licitație, in zilele următoare, se va pune in vânzare o arma semi-automata Kalashnicov, de fabricație – se afirma – românească. In condițiile in care contactele mele cu serviciile de informații s-au estompat foarte mult, in ultimul timp, folosesc acest prilej pentru a aduce la cunoștința organelor acest fapt reprobabil ce poate afecta politica nostra de obținere a Visa waiver. Trăiască lupta pentru pace!", a scris Adrian Năstase.

Avertizorul de integritate (whistleblower din engleză, într-o traducere aproximativă, cel care suflă în fluier) este un informator, o persoană care aduce la cunoștința publicului sau autorităților activități imorale sau ilegale petrecute într-un departament guvernamental, o organizație publică sau privată, ori o firmă.

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close