Antena 3 CNN Actualitate Ambasadorul SUA, un nou mesaj dur pentru România

Ambasadorul SUA, un nou mesaj dur pentru România

Ambasadorul SUA, un nou mesaj dur pentru România
Sursa foto: Foto: Facebook / Hans Klemm
11 Dec 2017   •   09:01

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a transmis din nou un avertisment pe marginea modificărilor Legilor justiţiei, poate cel mai dur de până acum, vorbind despre faptul că slăbirea eforturilor anticorupţie ar putea expune România pericolului rusesc şi subliniind că „lupta împotriva corupţiei are impact asupra securităţii naţionale".

„Noi credem că slăbirea legislaţiei care vă permite să aveţi un sistem judiciar independent şi să lansaţi o luptă puternică împotriva corupţiei subminează şi rezistenţa naţională şi poate expune România la ameninţări venite de peste hotare, inclusiv la cele din partea Rusiei. Corupţia este o scenă pe care actorii ostili o pot folosi pentru a sparge fundaţia unui stat rezistent”, a avertizat ambasadorul SUA, Hans Klemm, la Tg.Mureș, potrivit Gândul.

Klemm a mai spus şi că România a devenit un exemplu în materie de combatere a corupţiei şi că sunt şi alte state care vin să ia exemplu de la ţara noastră, subliniind, din nou, că slăbirea acestor eforturi ar putea avea consecinţe asupra securităţii naţionale.

„Avem îngrijorări profunde atunci când vedem eforturi, acum în Parlament, de a submina tot ceea ce a realizat România în ultimii 15-20 de ani în construirea acestor instituţii”, a mai spus acesta.

×
Subiecte în articol: Hans Klemm
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close