Antena 3 CNN Actualitate Bucureștiul, sub atenționare cod galben de ploi. Va ploua abundent

Bucureștiul, sub atenționare cod galben de ploi. Va ploua abundent

Bucureștiul, sub atenționare cod galben de ploi. Va ploua abundent
de S.T.    |    19 Apr 2017   •   15:53

Bucureștiul se va afla sub o atenționare de cod galben de ploi abundente, „foarte probabil” începând cu ora 16.00, până joi dimineață, în jurul orei 9.00, a anunțat Gabriela Băncilă, reprezentantul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, la un comandament convocat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Pentru zona municipiului București este în vigoare o atenționare Cod Galben care intră în vigoare în această seară, la ora 18.00. În după-amiaza acestei zile, ANM va actualiza acest al doilea mesaj prezent acum pe site-ul ANM, iar această actualizare va viza și Municipiul București, pentru că foarte probabil acesta va intra sub incidența acestui Cod Galben mai devreme, la ora 16.00. Atenționarea va fi valabilă până mâine dimineață, cel mai probabil până în jurul orei 9.00”, a precizat Băncilă.

Potrivit oficialului ANM, în tot acest timp, în București va ploua abundent.

„Estimăm o cantitate de apă pe tot parcursul intervalului în jurul a 25-35 litri pe metru pătrat, izolat posibil mai ridicat spre 40 în partea de nord a orașului, spre județul Ilfov. De asemenea, vântul se va intensifica, se resimte deja la acest moment în special în cartierele din nordul și nord-estul Capitalei, iar între orele 13.00-14.00 și 19.00-20.00 va fi valabilă o atenționare Cod Galben privind rafalele de vânt ce vor atinge 50-55 și posibil trecător 60 de km/oră”, a explicat Băncilă.

Aceasta a adăugat că începând de joi dimineață, precipitațiile vor mai fi prezente cu caracter temporar în București, dar acestea nu vor mai fi importante din punct de vedere cantitativ.

Băncilă a mai spus că se vor înregistra valori scăzute de temperatură până la sfârșitul acestei săptămâni.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: cod galben cod galben de ploi
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close