x close

Fii alături de noi!

Sinteza zilei: Cazul Bodnariu nu e singular. MAE anunță că 7 familii de români în Norvegia sunt în aceeași situație

de A.M.P   •   13 Ian 2016   •   00:10
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, într-un răspuns pentru Antena 3, că în atenția MAE sunt, în prezent, șapte cazuri ale unor familii de cetățeni români, ai căror copii (în total 16 copii) au fost preluați de autoritățile norvegiene.

În ultimii cinci ani au mai fost gestionate, pe baza sesizărilor primite, alte șase cazuri ale unor familii de cetățeni români, totalizând 10 copii, care s-au soluționat, în 5 cazuri prin repatrierea a 8 minori, iar într-un alt caz prin revenirea a 2 copii în familia unor cetățeni români rezidenți în Norvegia.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea, în ediția de marți seară a emisiunii ”Sinteza zilei”, de la Antena 3.

Mișcat de dramele familiilor de români care au rămas fără copii în Norvegia, Mihai Gâdea a lansat un nou apel la solidaritate cu familia Bodnariu, prin care românii sunt invitați să ducă jucării la poarta Ambasadei Norvegiei la București.

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Petitia poate fi citită și semnată AICI.


poza

Actualitate

Noi detalii în cazul morții lui Dan Condrea. Ce spune martorul principal al accidentului

Primul om care a ajuns la locul impactului dintre mașina lui Dan Condrea și un copac de pe marginea șoselei ce leagă Buftea de Corbeanca a fost un biciclist. „Mă plimbam cu bicicleta. Înainte de...

31 Mai 2016  •  00:26

poza

Show

Oana Roman, din nou pe masa de operație: ”Nu sunt pregătită psihic”

Problemele de sănătate se țin lanț de Oana Roman. Vedeta nu a scăpat de chin, din cauza complicațiilor apărute în urma operației de cezariană, așa că acum trebuie să facă o nouă vizită la medic, pentru o nouă intervenție.

30 Mai 2016  •  10:49

sati