x close

Fii alături de noi!

Sinteza zilei: Cazul Bodnariu nu e singular. MAE anunță că 7 familii de români în Norvegia sunt în aceeași situație

de A.M.P   •   13 Ian 2016   •   00:10
Ministerul Afacerilor Externe a transmis, într-un răspuns pentru Antena 3, că în atenția MAE sunt, în prezent, șapte cazuri ale unor familii de cetățeni români, ai căror copii (în total 16 copii) au fost preluați de autoritățile norvegiene.

În ultimii cinci ani au mai fost gestionate, pe baza sesizărilor primite, alte șase cazuri ale unor familii de cetățeni români, totalizând 10 copii, care s-au soluționat, în 5 cazuri prin repatrierea a 8 minori, iar într-un alt caz prin revenirea a 2 copii în familia unor cetățeni români rezidenți în Norvegia.

Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea, în ediția de marți seară a emisiunii ”Sinteza zilei”, de la Antena 3.

Mișcat de dramele familiilor de români care au rămas fără copii în Norvegia, Mihai Gâdea a lansat un nou apel la solidaritate cu familia Bodnariu, prin care românii sunt invitați să ducă jucării la poarta Ambasadei Norvegiei la București.

Petiție pentru salvarea copiilor familiei Bodnariu. Semnează și tu!

Copiii soţilor Bodnariu - românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Petitia poate fi citită și semnată AICI.


În Premieră. Vise în eprubetă

În Premieră. Vise în eprubetă

România stă foarte prost la capitolul natalitate, iar populaţia este în scădere, dar statul nu este foarte preocupat de viitoarele generaţii. Medicii estimează că infertilitatea, o problemă care...

poza

Show

Andreea Marin, la un pas de tragedie în trafic

Andreea Marin a fost la un pas de tragedie. Vedeta a fost atacata de 3 caini, chiar pe strada pe care locuieste. Zana sustine ca a fost atacata de 3 dulai in timp ce se plimba cu bicicleta, potrivit...

01 Iul 2016  •  18:54

sati