Antena 3 CNN Actualitate Cine îl pune pe Florin Ghiulbenghian să facă denunțurile

Cine îl pune pe Florin Ghiulbenghian să facă denunțurile

Cine îl pune pe Florin Ghiulbenghian să facă denunțurile
25 Mar 2016   •   00:10

Florin Ghiulbenghian a spus joi, la Antena 3, că nu îl pune nimeni să facă denunțurile pe care le-a făcut, în ciuda faptului că și el are, la rândul său, dosare și, astfel ar putea scăpa mai ușor, potrivit noului Cod penal.

Întrebat de Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, cine îl pune să facă aceste denunțuri, Ghiulbenghian a răspuns: 

”Nu mă pune nimeni să fac aceste denunțuri, asta este marea lor problemă. Unul dintre primele denunțuri se referă în mod explicit la înalți ofițeri SRI. Acel denunț nu a fost făcut public de nicio instituție mass-media. Supozițiile că aș fi pus de SRI să fac aceste lucruri sunt atât de nefondate”, a spus Ghiulbenghian, joi, la emisiunea Sinteza Zilei.

Întrebarea vine și în condițiile în care Ghiulbenghian are mai multe dosare.

”Am avut cred că vreo 5-6 dosare. În 95, am fost acuzat că am contribuit la falimentarea Credit Bank. Am fost reținut două zile, fără nicio formă legală, de procurorul Vasiliu. În această anchetă, a fost arestat și tata. După 8 ani de procese, a fost achitat tatăl meu”, susține Ghiulbenghian.

În plus, ”nu fac denunțurile ca să scap de dosare. Am refuzat expres partea cu aplicarea prevederilor legale, privind înjumătățirea pedepsei”, a precizat Florin Ghiulbenghian.

Joi, Florin Ghiulbenghian a depus și semnat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) un denunț pe numele fostului președinte al României, Traian Băsescu, al fostului procuror-șef al DNA, Daniel Morar, și al fostului președinte al PNL, Crin Antonescu

Potrivit denunțului, fostul președinte al PNL Crin Antonescu ar fi negociat cu Traian Băsescu pentru a scăpa de un dosar care privea emiterea ilegală a unui titlu de proprietate pe o suprafață din Parcul Herăstrău. 

Traian Băsescu ar fi negociat cu Crin Antonescu "o tăcere timp de un an de zile" din partea liberalului în schimbul închiderii unui dosar aflat la DNA și legat de retrocedarea unui teren de 70.000 de metri pătrați.

Ghiulbenghian a susținut joi, la Antena 3, că Antonescu a găsit ”probe care arătau că în 2000, Crin Antonescu semnează titlurile de proprietate”. Problema este că Antonescu ”a semnat contrar avizului juridic și, mai mult, acest teren era proprietate a statului. Și este o ilegalitate flagrantă”

”Cel care ne-a ajutat extrem de mult să dovedim falsurile comise de Crin Antonescu a fost Andrei Chiliman”, susține Florin Ghiulbenghian.

Contactat de Antena 3, Crin Antonescu a negat toate acuzațiile pe care i le aduce Florin Giulbenghian în denunț. Acesta susţine că nu l-a întâlnit niciodată pe Florin Giulbengian şi, cel mai probabil, acesta este manevrat de cineva. Crin Antonescu a mai declarat că se gândeşte să-l dea în judecată.

Citiți și Florin Ghiulbenghian, la Sinteza zilei: Cel care ne-a ajutat să dovedim falsurile lui Antonescu este Andrei Chiliman

 

Prima reacție a lui Crin Antonescu, după denunțul făcut pe numele său la DNA: Este o fantasmagorie

Daniel Morar: Nimeni nu a intervenit la mine pentru închiderea unui dosar

Reacția furibundă a lui Traian Băsescu după ce a fost denunțat la DNA

Ce nume grele apar în denunț:

- Moldoveanu Daniel, la data faptelor consilier prezidențial la Departamentul pentru Siguranță Națională

- Morar Daniel, la data faptelor procuror-șef al DNA

- Băsescu Traian, la data faptelor președinte al României

- Procurorul de caz din DNA însărcinat cu rezolvarea dosarelor ce vizau infracțiuni comise de Antonescu Crin în legătură cu emiterea titlului de proprietate pentru o parte a Parcului Herăstru – București, dosar constituit ca urmare a unei reclamații depuse de d-ul Doar Liviu, reprezentant al unui club sportiv având baza sportivă în Herăstrau, club sportiv direct afectat de decizia ilegală a lui Antonescu Crin.

Denunțul de joi poartă antetul Fundației pentru Bună Guvernare și Prevenirea Corupției, un ONG al cărui președinte este Florin Ghiulbenghian. Acesta este mason, om de afaceri deținător al rețelei de case de schimb valutar Edmond, dar și revoluționar.

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close