Antena 3 CNN Actualitate Cristi Popovici, jurnalist Antena 3, după conferinţa lui Iohannis: "Ne este interzis să-i adresăm întrebări"

Cristi Popovici, jurnalist Antena 3, după conferinţa lui Iohannis: "Ne este interzis să-i adresăm întrebări"

Cristi Popovici, jurnalist Antena 3, prezentatorul rubricii Cetăţeanul C, a participat la conferinţa organizată de preşedintele Klaus Iohannis în curtea Institutului Matei Balş din Bucureşti, după incendiul în care cinci oameni au murit.

Cristi Popovici, jurnalist Antena 3, după conferinţa lui Iohannis: "Ne este interzis să-i adresăm întrebări"
de Alin Tarnovschi    |    29 Ian 2021   •   14:20

Înainte ca preşedintele să ajungă la locul tragediei, echipa de comunicare a Administraţiei Prezidenţiale a selectat câţiva jurnalişti care să participe la conferinţa preşedintelui, însă fără cameramani şi fără a putea pune întrebări.

Aşadar, preşedintele Klaus Iohannis a avut nevoie de spectactori pentru a putea face declaraţii despre tragedia din această dimineaţă.

"Sunt în curtea Institutului Matei Balș, unde a avut loc dezastrul. Vine președintele. Jurnaliștii au fost selectați și primiți înăuntru, fără camere, fără a putea pune întrebări.

Practic voi fi un martor al discursului acestuia, a vizitei de imagine pe care o face. Ne este interzis de echipa de comunicare să-i adresăm întrebari, nu care cumva să-l deranjam.

Nu știu de ce, dar ma simt ca în Coreea de Nord", a fost reacţia lui Cristi Popovici.

Cinci pacienţi au murit în urma unui incendiu la Institutul Matei Balş

Cinci oameni au murit în urma incendiului izbucnit, în această dimineaţă, în jurul orei 05.00, într-o clădire a Institutului Matei Balş din Capitală unde se aflau internaţi mai mulţi pacienţi bolnavi de COVID-19.

Incendiu la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Cinci morţi şi peste 100 de pacienţi evacuaţi

”Primul apel a intrat în specială la 05:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13, după 8 minute, a constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii, pe o suprafață de circa 100-120 mp. Au fost afectate patru saloane, era o ardere generalizată, cu degajări mari de fum și posibilități reale de extindere la etajul 1 pe fațadă. Am intervenit atât din exterior cât și din interior, s-au instituit echipe de căutare-salvare, concomitent cu echipele de lichidare și localizare a incendiului. Am reușit să lichidăm incendiul și să evacuăm personalul atât de la etajele superioare cât și de la parterul clădirii. 

În afară de 4 persoane care sunt decedate, celelalte 102 au fost evacuate și transportate către echipajele de prim ajutor și ulterior către spitalele desemnate”, a explicat colonelul Orlando Șchiopu, șeful ISU București-Ilfov și comandantul intervenției de la spital.

Printre ipotezele luate în calcul de anchetatori ca fiind cauze ale izbucnirii incendiului se numără un scurtcircuit la o aerotermă adusă de un pacient, un scurtcircuit la o priză sau chiar explozia unui tub de oxigen.

×
Subiecte în articol: cristi popovici Klaus Iohannis
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close