Antena 3 CNN Actualitate ”Dacă era om politic, trebuia să demisioneze azi”. Declarația halucinantă care putea să o coste funcția pe ministrul Finanțelor

”Dacă era om politic, trebuia să demisioneze azi”. Declarația halucinantă care putea să o coste funcția pe ministrul Finanțelor

”Dacă era om politic, trebuia să demisioneze azi”. Declarația halucinantă care putea să o coste funcția pe ministrul Finanțelor
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Dec 2015   •   20:39

Analiștii politici spun că dacă ministrul Finanțelor era om politic, și nu tehnocrat, ar fi trebuit să demisioneze imediat după ce a spus că, la noi, salariul minim nu crește, iar în Brazilia și India, săracii lucrează și pe doi lei.

„Pe salariul minim vom analiza impactul creşterii şi, eventual, vom recomanda ce creşteri pot avea loc. Dar acest studiu trebuie să fie într-adevăr foarte serios, nu-l facem peste noapte. Din câte ştiu, şi alte instituţii europene fac un studiu similar, pentru că această măsură poate afecta semnificativ competitivitatea României“, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu vineri seara. 

Ea a dat exemplul statelor BRICS, care cuprind Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, unde locuitorii „sunt săraci şi mulţi şi toţi ştiu să facă câte ceva pe doi lei, fac ceva ce românul nu mai face de ceva vreme“. 

„Degeaba vrem noi să impulsionăm economia cu un pachet atât de generos fiscal, pe care am făcut eforturi semnificative să-l introducem în buget, dacă luăm o măsură care să distrugă mediul privat, impactul ar putea fi pe zona privată“, a spus Dragu
 
Astfel, salariul minim nu va creşte de la 1 ianuarie, întrucât guvernul nu poate realiza estimarea impactului asupra economiei într-un timp aşa scurt, astfel că majorarea nu este cuprinsă în proiectul de buget pentru anul viitor.
 
”Dacă doamna era om politic, trebuia să demisioneze azi. Comparația nu ne onorează, noi suntem o țară europeană”, a replicat Bogdan Chirieac, jurnalist DC News, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Și Radu Tudor a fost în total dezacord cu cele spune de ministrul de Finanțe: ”Am o mare problemă cu doamna asta, care mă pune pe mine pe picior de egalitate cu rușii și africanii”, a spus analistul politic Radu Tudor, luni, la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close