Antena 3 CNN Actualitate Dosarele X într-o comună din Vaslui. Orbii fac școala de șoferi, iar înapoiații mintal sunt premianți

Dosarele X într-o comună din Vaslui. Orbii fac școala de șoferi, iar înapoiații mintal sunt premianți

Dosarele X într-o comună din Vaslui. Orbii fac școala de șoferi, iar înapoiații mintal sunt premianți
28 Mar 2017   •   10:18

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui s-au sesizat cu privire la faptul că în comuna Dumeşti mai multe persoane primesc ajutoare financiare pentru handicap, deşi sunt sănătoase, scrie gandul.info.

Potrivit unor surse, în vizorul procurorilor a intrat toată reţeaua, pornind de la medici, continuând cu asistenţii sociali şi funcţionarii din cadrul Primãriei Dumeşti şi terminând cu cetăţenii simpli, cei care, în ultimii ani, au încasat ilegal sume foarte mari de bani. Potrivit anchetatorilor, în acest caz ar fi vorba de mai multe fapte de dare şi luare de mită.

Într-un top al comunelor cu cel mai mare mare număr al persoanelor cu handicap, Dumeştiul ar ocupa, cu usurintă, un loc pe podium. Aici, nu mai puţin de 133 de persoane au certificate de handicap, dintre care 50, certificat de handicap grad I. Potrivit sătenilor, în comuna Dumeşti sunt familii care, lunar, ajung să ridice şi 7000-8000 de lei doar din aceste indemnizaţii de handicap. “Au grad I de handicap, adică handicap grav, iar ei se duc în pădure după lemne, joacă fotbal şi dau de permis auto. În acte figurează retardaţi mintali, iar unii sunt premianţi, iar alţii zilnic fac naveta cu autobuzul la Negreşti”, au declarat locuitorii comunei Dumesti.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close