x close

Fii alături de noi!

Abuzurile împotriva Antena 3 sunt taxate la Bruxelles. Europarlamentarii străini sunt şocaţi

de S.T.   •   18 Feb 2016   •   09:08
Abuzurile împotriva Antena 3 sunt taxate şi la Bruxelles. Importanţi membri ai Parlamentului European cer Guvernului Cioloş să respecte şi să protejeze drepturile de exprimare care nu trebuie să existe doar pe hârtie.

Aceştia susţin că Executivul trebuie să facă un pas înapoi şi să rezolve problema astfel încât să nu fie afectată democraţia.

Europarlamentarii străini sunt şocaţi de atacul fără precedent la care a fost supus trustul Intact. Aceştia au criticat dur modul în care angajaţii de la Fisc au anunţat evacuarea celor cinci televiziuni.

„Din ce am auzit, aceste televiziuni care doreau să se supună regulilor au fost strânse cu uşa, în 4-5 zile să fie evacuate. Mi se pare un mod de a controla indirect ceea ce spuneţi voi. Acest lucru e inacceptabil. Libertatea de expresie e fundamentală în Uniunea Europeană. E important să tragem Guvernul la răspundere. Nu ne putem juca aşa cu presa, e inacceptabil”, a spus Afzal Khan.

Un alt important membru al Parlamentului European, fost jurnalist, atrage atenţia că politicienii sunt responsabili ca astfel de situații să fie rezolvate pe cale amiabilă şi nu prin intervenţii în forţă.

„Cred că, atunci când faci parte din Guvern e foarte uşor să ţi se pară că poţi controla şi totul şi că te poţi lua de oricine. Dar cred că valorile europene trebuie să protejeze existenţa opiniilor diferite”, a declarat europarlamentarul Eva Kaili.

Europarlamentarii au catalogat desfăşurarea de forţe a angajaţilor de la Fisc drept cel mai scandalos lucru care s-a întâmplat în România ultimilor ani. 


poza

Actualitate

Procurorii, dezinteresați să ancheteze cazul Condrea

Procurorii par dezinteresați să ancheteze cazul Condrea și accidentul rutier în urma căruia s-a spus că a murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, potrivit unor informații prezentate vineri, la emisiunea...

27 Mai 2016  •  20:39

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati