x close

Fii alături de noi!

Experți în aviație, câteva ipoteze în cazul incindentului de la Cluj-Napoca

de D.G.   •   08 Ian 2016   •   00:55
Experți în aviație, câteva ipoteze în cazul incindentului de la Cluj-Napoca 817
foto: deicinginnovations.com
Surse din rândul piloților experimentați și specialiști în aviație au precizat pentru Capital că orice aeronavă, înainte de a fi dusă pe platformă, este verificată de personalul tehnic de la linie.

„În momentul aprovizionării cu kerosen se fac anumite calcule și se adaugă combustibil în plus pentru a se putea ajunge la un aeroport de rezervă. Rezerva finală de combustibil trebuie să asigure încă 30 de minute de zbor. Dacă aeronava Blue Air, care a ieșit de pe pistă la Cluj, avea 2,9 tone de combustibil, era la limită. Este foarte puțin probabil să fi pierdut combustibil în aer. Pilotul a devenit anul trecut comandat aeronavă Boeing 737. Pilotul avea de ales fie să aștepte să aterizeze la Cluj sau să plece și să aterizeze pe un aeroport din apropiere. S-ar putea să fie o problemă cu frânarea, depinde cum a acționat sistemul e frânare”, au declarat sursele citate. Potrivit acestora, piloții decid cât combustibil trebuie să existe în rezervoarele avionului. „După personalul de la tehnic vin piloții și fac și ei un set de verificări, ei constată dacă pentru destinația respectivă  ajunge combustibilul. Piloții au dreptul să ceară mai mult kerosen în orice situație. Dacă pilotul a plecat de la București fără nici măcar acel minim de rezervă de kerosen care să îi permită zbor de așteptare și aterizare pe un aeroport apropiat este foarte grav”, au spus sursele citate.
poza

Actualitate

Grupare de traficanți de droguri, destructurată de polițiștii arădeni

O grupare specializată în trafic de doguri de risc şi de mare risc a fost destructurată de poliţişti şi procurori ai DIICOT Arad în urma unor percheziţii, patru persoane fiind arestate în acest...

27 Mai 2016  •  16:48

poza

Show

Nicoleta Nucă, într-o ipostază greu de imaginat (Foto)

Vedetele vor să aibă o imagine impecabilă atunci când intră în contact cu fanii lor. Însă din când în când, acestea mai şi arată ce sacrificii fac pentru un look impecabil.

27 Mai 2016  •  15:59

sati