Antena 3 CNN Actualitate Guvernul, somat să intervină în cazul românilor lăsaţi fără copii de statul norvegian

Guvernul, somat să intervină în cazul românilor lăsaţi fără copii de statul norvegian

Guvernul, somat să intervină în cazul românilor lăsaţi fără copii de statul norvegian
de S.T.    |    22 Dec 2015   •   16:16

Guvernul României este somat să dea explicații în privința cazului familiei de români care și-a pierdut copiii în Norvegia.

Senatorul Titus Corlățean cere premierului, ministrului de Externe și celui al Muncii și Familiei să vină în Parlament și să spună ce anume au făcut pentru ca familia Botnariu să își recupereze copiii luați de statul norvegian.

Titus Corlățean solicită Guvernului României intreprinderea unor demersuri politico-diplomatice de urgență pe relația cu Guvernul norvegian pentru facilitarea reîntregirii cât mai curând posibil a familiei Bodnariu cu cei cinci copii minori care le-au fost luați în cursul lunii noiembrie de instituția norvegiană de protecția copilului (Barnevernet) printr-o interpretare considerată abuzivă a principiului “interesul superior al copilului”  și printr-o serie de acțiuni disproporționate față de situația reală din familie.

Marius şi Ruth Bodnariu au povestit, la Antena 3, că totul s-a întâmplat după ce fiica lor în vârstă de 10 ani ar fi spus la școală că părinții ei o lovesc uneori, acasă.

Mai mult, în acest proces s-ar fi implicat inclusiv o învățătoare a copiilor, care a dorit să sesizeze autorităților că cei doi părinți își îndoctrinează copiii. Totul, după ce una dintre fete a cântat la școală un cântec religios.


×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close