Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii în judeţul Dolj. Mai multe localităţi sunt afectate

Inundaţii în judeţul Dolj. Mai multe localităţi sunt afectate

Inundaţii în judeţul Dolj. Mai multe localităţi sunt afectate
25 Mar 2016   •   16:08

În mai multe localităţi din Dolj au fost inundate, din cauza precipitaţiilor abundente, zeci de hectare de teren, precum şi un drum judeţean în comuna Pieleşti, anunţă Agerpres.

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a intensificat monitorizarea râurilor din bazin ca urmare a precipitaţiilor abundente din ultimele zile care au produs scurgeri de pe versanţi, torenţi, depăşirea cotelor de atenţie ale unor pâraie şi revărsarea unor râuri mici, pe anumite sectoare în judeţul Dolj. 

Potrivit ABA Jiu, în ultimele 24 de ore pe râul Jiu, la staţiile hidrometrice Răcari şi Podari au fost depăşite cotele de atenţie. 

În comuna Pieleşti, ca urmare a precipitaţiilor din ultimele trei zile, s-au produs scurgeri de pe versanţi, ceea ce a dus la creşteri de niveluri şi debite pe pârâul Teslui, fiind inundată partea carosabilă a DJ 641 Mischii - Caracal, iar din cauza incapacităţii de preluare a tuburilor de scurgere a apei pe sub DJ 641, în zona de subtraversare a podului de cale ferată în localitatea Pieleşti, sat Pârşani, pe o lungime de 70 metri, cu o înălţime a lamei de apă de o jumătate de metru. 

Circulaţia în zonă a fost închisă de către Poliţia Rurală şi reprezentanţi ai CLSU Pieleşti, fiind dirijată pe o rută ocolitoare situată aval 500 m, până la retragerea apei de pe carosabil. 

În comuna Scaeşti au fost inundate de scurgerile de pe versanţi şi băltiri 20 ha de grâu şi triticale, 20 ha de teren arat, iar în satul Valea lui Pătru au fost afectate din scurgeri de pe versanţi, băltiri şi revărsarea pârâului Argetoaia, 50 de ha grâu, 2 ha de lucernă, 2 ha de mazăre, 46 ha de teren arat.

×
Subiecte în articol: Dolj inundatii
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close