Antena 3 CNN Actualitate Ioan Zaharia, fost prefect al județului Vaslui, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Ioan Zaharia, fost prefect al județului Vaslui, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Ioan Zaharia, fost prefect al județului Vaslui, urmărit penal pentru abuz în serviciu
29 Sep 2016   •   09:50

Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală împotriva fostului prefect al judeţului Vaslui, Ioan Zaharia, acuzat de abuz în serviciu, acesta declarând, pentru Agerpres, că a fost chemat la DNA Iaşi, unde a fost înştiinţat în acest sens.

'Nu am stat în sediul DNA decât câteva minute (miercuri n.red.) Mi s-a adus la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru infracţiune de abuz în serviciu. Am primit un dosar pe care urmează să-l studiez şi probabil, voi fi chemat la audieri. Eu aştept ca ancheta să-şi urmeze cursul şi justiţia să-şi facă datoria, nu mă simt cu nimic vinovat', a declarat, joi, prefectul Ioan Zaharia.

Procurorii DNA investighează felul în care, în perioada 2005 - 2006, mai mulţi vasluieni, în calitate de moştenitori, au fost puşi în posesie într-o zonă din municipiul Huşi, cultivată cu viţă-de-vie şi constrânşi, ulterior, să vândă terenurile la preţuri foarte mici către o societate comercială din domeniul vinificaţiei din judeţul Vrancea.

Potrivit unor surse judiciare, tranzacţiile ar fi fost coordonate de foştii subprefecţi din acea perioadă, Sergiu Marian şi Doru Cătălin Cupşan, cu sprijinul conducerii Primăriei Huşi şi al conducerii Oficiului Judeţean de Cadastru, fostul prefect având la acel moment calitatea de preşedinte al comisiei judeţene de fond funciar.

În luna martie a acestui an, în acelaşi dosar au mai fost audiaţi fostul primar al municipiului Huşi, Tudor Stafie, alţi doi funcţionari din primărie şi edili ai unor comune din vecinătatea Huşului, care ar fi ajutat la identificarea unor moştenitori ce urmau să fie puşi în posesie, cărora le transmiteau că nu există suprafeţe disponibile în comunele respective, astfel încât aceştia să primească, în compensaţie, terenuri în zona viilor din Huşi.

Ioan Zaharia a deţinut funcţia de prefect al judeţului Vaslui, în perioada 2005 - 2008.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: procurori DNA
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close