Antena 3 CNN Actualitate Justiție Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei. Reacția inspectorilor la anunțul ministrului Tudorel Toader

Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei. Reacția inspectorilor la anunțul ministrului Tudorel Toader

Inspecţia Judiciară trece la Ministerul Justiţiei. Reacția inspectorilor la anunțul ministrului Tudorel Toader
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2017   •   12:58

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunțat, miercuri, că una dintre modificările propuse la pachetul de legi ale Justiţiei prevede ca Inspecţia Judiciară să treacă la Ministerul Justiţiei, decizie primită cu optimism la nivelul instituției.  

"Inspecția Judiciară trece la ministerul Justiției. In multe țări, Inspectia Judiciară este la ministerul Justiției, respectând independența și autonomia pe care o are. Nu intra sub coordonarea factorului politic. Eventual, exista și o soluție mai radicala, de autonomizare, o instituție separata a statului român, dar nu coordonată de CSM. Dacă avem în Romania 7000 de magistrati, avem 70 de membri la Inspecția Judiciară. Faceți proportia. Ei au un rol foarte important, iar aceasta competență de a verifica activitatea magistratilor vine ca o altă forma de asigurare a independenței", a spus Tudorel Toader.

Decizia ministrului este văzută cu optimism de inspectorii judiciari, care au declarat, potrivit stiripesurse.ro, că „aceste modificări sunt în acord cu poziţiile pe care Inspecţia le-a avut în decursul timpului legate de necesitatea unei autonomii reale a Inspecţiei Judiciare".

×
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close