Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Ministrul Justiției: Orice decizie a CCR produce efecte juridice. Nu cred că Iohannis nu va respecta decizia

Ministrul Justiției: Orice decizie a CCR produce efecte juridice. Nu cred că Iohannis nu va respecta decizia

Ministrul Justiției: Orice decizie a CCR produce efecte juridice. Nu cred că Iohannis nu va respecta decizia
Sursa foto: Foto: gov.ro
01 Iul 2018   •   21:36

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a vorbit în emisiunea „Sinteza Zilei”, despre atitudinea președintelui Klaus Iohannis, cu privire la respectarea deciziei Curții Constituționale, în privința revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Legea trebuie respectată. Nu există încălcare de lege care să nu atragă sancțiune. Cu toții trebuie să înțelegem că orice decizie a CCR produce efecte juridice, de la momentul publicării deciziei în Monitorul Oficial, fără vreun termen de citire, înțelegere. Încă mai cred că președintele va respecta decizia. Nu ne putem alinia pe exemplul altui stat, care e contestat și criticat. La Polonia mă refer. E inadmisibil așa ceva. Și pe mine mă surprinde lipsa de reacție”, a spus ministrul Justiției. 

Întrebat ce se va întâmpla dacă președintele nu va pune în aplicare decizia CCR, Tudorel Toader a spus că: „Miza nerespectării deciziei Curții este mult mai mare decât conflictul dintre ministrul Justiției și președinte. Ce exemplu poți da cetățeanului de respectare a legilor? Eu rămân cu aceeași convingere. Președintele urmează să emită decretul. (...) Miza ar fi mult mai mare decât revocarea sau nerevocarea. Să ne imaginăm ce exemplu dăm noi UE prin a nu respecta decizia. De aceea consecinţele s-ar întoarce ca un bumerang poate împotriva celui care nu respectă. Poate mai lent, mai încet, dar preşedintele emite mandatul, că doar nu o să-l emită în aprilie 2019, când îi expiră mandatul”. 

 

 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close