Antena 3 CNN Actualitate Justiție Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezindențiale din 2014

Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezindențiale din 2014

Sorin Frunzăverde, condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul alegerilor prezindențiale din 2014
25 Mai 2016   •   16:01

Fostul liberal Sorin Frunzăverde a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul privind alegerile prezidențiale din 2014. Judecătorii au menținut sentința data de Tribunalul Caraș -Severin în luna ianuarie.

Frunzăverde este acuzat că, în calitate de președinte al Consiliului Judetean Caras-Severin, și-a folosit influența amenințând liderii din teritoriu că nu vor primi bani la buget dacă nu mobilizează oamenii să iasa la vot pentru Klaus Iohannis.

Liberalul Sorin Frunzăverde a organizat cu patru zile înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale o şedinţă în care a făcut planul cum să obţină cât mai multe voturi pentru Klaus Iohannis. Frunzăverde a fost trimis în judecată sub acuzaţia că a şantajat mai mulţi primari cu finanţarea unor proiecte, iar în schimb aceştia ar fi trebuit să adune cât mai multe voturi.
 
În acelaşi dosar, a fost condamnat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni, pentru folosire a influenţei în vederea obţinerii unui folos necuvenit, influenţarea declaraţiilor şi fals intelectual. În final, el va avea de executat trei ani şi patru luni de închisoare, fiind totodată obligat la plata unei amenzi penale de 27.000 de lei, pentru uz de fals.
 
Frunzăverde a spus că nu vrea să facă muncă în folosul comunității, pentru că starea de sănătate nu îi permite acest lucru.
 
Sorin Frunzaverde fusese trimis in judecata in luna iulie 2015.
 

×
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close