Antena 3 CNN Actualitate Locale Revoltă în satul bestiilor care au mutilat un câine. Localnicii nu înţeleg unde au greşit!

Revoltă în satul bestiilor care au mutilat un câine. Localnicii nu înţeleg unde au greşit!

Revoltă în satul bestiilor care au mutilat un câine. Localnicii nu înţeleg unde au greşit!
09 Oct 2015   •   00:12

Torturarea unui câine a revoltat o ţară întreagă. Şi a stârnit reacţii. Patrupedul mutilat de câţiva tineri, în Brăila, a ajuns la un adăpost din Bucureşti. Îngrijitorii au botezat-o pe căţeluşă Tasha. Îi tratează rana, o hrănesc şi încearcă să îi câştige încrederea - tremură la fiecare mângăiere.

Cazul a stârnit furie şi a iniţiat o petiţie pe Internet. Iubitorii de animale vor ca cei care i-au tăiat coada câinelului cu toporul, pe viu, să plătească mai mult decât o amendă. Între timp, sătenii din Tătaru apără cu înverşunare ceea ce, spun ei, e un obicei vechi de sute de ani.

O căţeluşă de doar cinci luni de zile a înfruntat trei măcelari. Şi-a pierdut jumătate de coadă şi încrederea în oameni. Iar acum o sperie chiar şi mâna care nu e încleştată pe topor.

Cei trei tineri au primit, fiecare, câte o amendă de 1500 de lei. Cazul a ajuns şi la poliţie, care urmează să le deschidă un dosar penal.

Pedepsele pentru asemenea fapte sunt puţine în România. Poliţia Animalelor are câte un singur om în fiecare judeţ. Care este şi inspector al direcţiei sanitar-veterinare. Şi care nu are nici măcar o maşină cu care să se deplaseze la cazurile semnalate.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close