Antena 3 CNN Actualitate Locale O tânără de 25 de ani şi copilul său nou-născut au murit în Maternitatea Arad. Gravida chemase ambulanţa fiindcă respira foarte greu şi avea febră

O tânără de 25 de ani şi copilul său nou-născut au murit în Maternitatea Arad. Gravida chemase ambulanţa fiindcă respira foarte greu şi avea febră

Tragedie fără margini la Maternitatea Arad. O tânăra de 25 de ani și copilul ei născut în urma unei cezariene au murit, în ciuda eforturilor medicilor.

de Daciana Cordoş    |    05 Dec 2023   •   18:18

Inspectorii de sănătate publică au început o anchetă la Maternitatea Arad.

Gravida fusese adusă la Secţia Clinică Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean în cursul zilei de luni, pentru că respira foarte greu şi avea febră.

Sub tratament antibiotic s-a ameliorat parţial starea ei, dar din păcate în cursul nopţii dispneea s-a accentuat, motiv pentru care a fost preluată de serviciul de terapie intensivă şi s-a reuşit stabilizarea ei.

Tânăra fusese adusă la spital cu ambulanţa din cauza unei infecţii respiratorii severe

Medicii spun că starea ei a fost bună până pe la orele 7:30, când s-a decis să se efectueze de urgenţă cezariană pentru a-i uşura respiraţia.

În timpul intervenţiei, copilul nu a putut fi salvat. Ulterior, mama a prezentat stop cardiac ce a fost resuscitat de echipa operatorie şi după două ore de la terminarea operaţiei pacienta a decedat, a declarat, marţi, medicul-şef al secţiei, Gheorghe Furău.

Florentina avea 25 de ani și doi copii acasă

Sarcina nu fusese luată în evidenţa vreunui medic, în condiţiile în care femeia a revenit în ţară din Belgia în urmă cu trei săptămâni.

Tânăra decedată era din oraşul Sântana şi mai avea doi copii.

Medicii legiști au preluat trupurile neînsuflețite și urmează să le facă autopsia.
 

×
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close