Antena 3 CNN Actualitate Loviturile militare date în Turcia în ultimii ani

Loviturile militare date în Turcia în ultimii ani

Loviturile militare date în Turcia în ultimii ani
de M.Z.    |    16 Iul 2016   •   23:09

Tentativă de lovitură de stat de vineri noapte din Turcia nu a fost singura de acest fel. 

De-a lungul timpului, Turcia s-a mai confruntat cu lovituri de stat și puciuri. Cele mai importante dintre acestea au fost prezentate de Radu Tudor, sâmbătă, la o Ediție specială, de la Antena 3.

La 15 iulie 2016 a avut loc o tentativă de lovitură de stat în Turcia organizată de Consiliul Păcii, un grup de militari din cadrul Forțelor armate ale Turciei. Lovitura de stat a fost confirmată atât de prim-ministrul Binali Yildirim, cât și de președintele Recep Tayyip Erdogan care a chemat populația în stradă. Șeful Statului Major Hulusi Akar a fost luat ostatic. Cel puțin 90 de persoane au murit și 1.154 au fost rănite în timpul tentativei de lovitură de stat din Turcia, informează agenția turcă Anadolu, citată de EFE, potrivit agerpres.ro.

Un elicopter a lansat o bombă deasupra Parlamentului turc de la Ankara, iar Palatul Prezidențial a fost atacat cu bombe. A fost declarată legea marțială pe întreg teritoriul turc. Televiziunea națională TRT 1 a fost ocupată de militari turci care au anunțat că Turcia este "condusă în prezent de Consiliul Păcii, care va asigura siguranța populației". Frontiera cu Bulgaria a fost închisă, iar armata elenă a fost pusă sub stare de alertă la granița cu Turcia. La 16 iulie 2016, Reuters a transmis că lovitura de stat pare să fi eșuat.

Cele mai importante evenimente din Turcia, de-a lungul timpului

Bilanțul tentativei de lovitură de stat din Turcia a ajuns la 265 de morți și 1440 de răniți. De asemenea, peste 3.000 de militari participanţi la complot au fost arestaţi preventiv.

 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close