Antena 3 CNN Actualitate Un scandal uriaș cu iz rusesc afectează vacanțele românilor

Un scandal uriaș cu iz rusesc afectează vacanțele românilor

Un scandal uriaș cu iz rusesc afectează vacanțele românilor
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Mar 2016   •   12:07

Programul Litoralul pentru Ruşi a provocat un scandal imens în turismul românesc. Hotelierii cer demiterea directorului Federaţiei Asociatiilor de Promovare din Turism, Corina Martin, pe motiv că nu ar fi fost consulaţi atunci cînd au fost stabilite tarife minime în cadrul proiectului.

Organizaţiile patronale ameninţă că vor cere în Instanţă dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării, condusă de Corina Martin, care nu mai reprezintă pe nimeni din mediul privat, în schimb, înghite mare parte din taxa de promovare pe care hotelierii o plătesc către primărie.

Conflicul dintre hotelieri şi Federaţia Asociatiilor de Promovare din Turism a început la începutul acest an, cînd, la scurt timp de la întoarcerea din Rusia, directorul federaţiei Corina Martin, a anunţat lansarea programului Litoralul petnru Rusi. Tarifele erau halucinante, numai 10 euro pe noapte în hoteluri de 4 stele. Hotelierii au sărit ca arşi susţinând că nu au cum să aplice asemenea tarife. 

''Nimeni, dar nimeni nu are dreptul să lanseze tarife pe o piaţă, să spunem virgină, cum este Federaţia Rusă, fără să fie consultati hotelierii. Dacă ar fi avut girul Federatiei Patronale si in mod deosebit, al Asociaţiei Patronale Mamaia, probabil că ar fi discutat de tarife la Moscova'', spune vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Taxa pentru promovare a staţiunii Mamaia este un alt subiect de scandal. Hotelierii acuză că o parte din banii pe care îi încasează Primăria ajung în conturile Asociatiei Litoral Delta Dunarii, condusa tot de Corina Marin.

Acuzînd grave prejudicii de imagine pe care Corina Martin le-ar aduce turismului românesc, organizaţiile patronale cer demiterea acesteia de la vârful Federaţiei  Asociaţiilor de Promovare din Turism dar şi  dizolvarea Asociaţiei Litoral Delta Dunării.

La rândul său, Corina Martin se apără și spune că Asociația sa nu este implșicată în problemă.

''Nu cunoaştem nici un fel de activitate din partea acestei asociatii. Nu a avut şi nu are legătură cu Asociatia litoral. Nu poţi să vii să ceri dizolvarea unei asociaţii cîtă vreme membrii acelei asociaţii sînt înăuntru", afirmă Martin.
Numai că, după scandalul Litoralul Pentru Ruşi, Camera de Comerţ Constanţa şi-a anuntat retragerea din Asociaţia Litoral Delta Dunării, deşi era membru fondator. Şi Primăria Constanţa se pregăteşte să renunţe la ALDD, motivînd că organizaţia NU mai reprezintă pe altcineva, în afara Corinei Martin.

×
Subiecte în articol: scandal
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close