Antena 3 CNN Actualitate Ofiţer în rezervă: „În Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care avea ca frână bolovanul la roată“

Ofiţer în rezervă: „În Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care avea ca frână bolovanul la roată“

Ofiţer în rezervă: „În Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care avea ca frână bolovanul la roată“
Sursa foto: Foto: MApN/Facebook
02 Iul 2017   •   16:30

Cei trei militari care şi-au pierdut viaţa pe 29 iunie, într-un accident rutier, au fost înmormântaţi cu onoruri militare duminică, 2 iulie, în localităţile natale din judeţul Argeş. În același timp, un ofiţer trecut în rezervă acuză că accidentul a avut drept cauză dotările slabe ale Armatei Române, scrie adevarul.ro.

„Trei militari morţi, şi nu pe un câmp de luptă, ci la ei acasă, în România, ucişi de neputinţa şi indolenţa sistemului, a celor cu grade mari, care, pentru a-şi conserva funcţiile, trec cu vederea gravele nereguli din sistemul militar. Trei militari morţi într-un accident cu un camion DAC, aşa-numitul sicriu pe roţi: fără ABS, ESP, cu aer condiţionat doar dacă deschizi gemurile şi roţi pe sistem de camere (la fel ca vechea Dacie), cu care, în caz de explozie a camerei, devii scavul maşinii, nu mai ai nici un fel de control. În caz că eşti norocos, scapi, în caz contrar, mori sau îi omori şi pe alţii, aşa cum s-a întâmplat acum“, a spus Florin Paul Valea (43 de ani), un ofiţer arădean trecut în rezervă în martie 2017.

„Când am intrat în sistemul militar, în 1992, autocamioanele DAC şi ARO erau maşinile de bază, la fel ca şi acum, în 2017, maşini care, la întreţinerile periodice, în loc de piese de schimb şi consumabile primesc doar cârpe, ulei şi câteodată vaselină. Îmi amintesc cu amărăciune, cum în Kosovo, militarii străini îşi făceau poze cu ARO, care folosea ca frână de parcare bolovanul la roată, sau cum am împins, îmbrăcat în uniformă, autobuzul militar fabricaţie 1975, între graniţele dintre România şi Ungaria, sub privirile militarilor unguri care ne aşteptau cu Mercedes G Classe şi VW Transporter. Trebuie să mărturisesc că, în acele momente, ca şi militar te simţi învins de sistem“, a declarat Florin.  
 

×
Subiecte în articol: Kosovo Armata Română
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close