Antena 3 CNN Actualitate Ofițerul detașat la DNA care lua bunuri de la Bendei, pus la dispoziția ministrului de Interne

Ofițerul detașat la DNA care lua bunuri de la Bendei, pus la dispoziția ministrului de Interne

Ofițerul detașat la DNA care lua bunuri de la Bendei, pus la dispoziția ministrului de Interne
Sursa foto: Foto.: Agerpres
19 Mai 2017   •   13:24

Ministerul de Interne anunță, într-un comunicat oficial, că instituția a primit în cursul zilei de ieri o adresă de la DNA prin care era comunicată încetarea detașării ofițerului de poliţie judiciară Teodosia Iordăchiță, care a apărut într-o interceptare a DNA.

MAI anunță că, în adresa DNA, nu este menționată nicio calitate procesuală a ofițerului în cauză.

De asemenea, se face precizarea că ofițerul de poliție judiciară a fost detașat la DNA începând cu anul 2010.

Dosar penal pentru ofiţerul DNA care a cerut telefoane de la fostul administrator al RCS-RDS

DNA a deschis dosar penal în cazul unui ofiţer de poliţie judiciară care lucrează în cadrul Direcţiei, după ce acesta a apărut într-o interceptare din care rezultă că a cerut instalarea unor telefoane portabile pentru ea şi pentru rudele sale din Craiova de la fostul administrator al companiei de cablu RCS-RDS Ioan Bendei. 

Antena 3 a prezentat miercuri o serie de interceptări telefonice din care rezultă că Ioan Bendei, fost administrator al RCS-RDS, vorbeşte cu secretara sa şi îi cere mai multe telefoane pentru Teodosia Elena Iordachiţă, poliţist judiciar în cadrul DNA, discuţia având loc chiar în sediul Direcţiei.

Mihai Gâdea a subliniat, la Sinteza Zilei, că angajatul detașat la DNA care primește aceste foloase din partea RCS&RDS a avut un rol extrem de important în dosarul care îl viza pe fostul administrator al companiei RCS-RDA, arătând că Iordăchiță Teodosia Elena a avut grijă să omită multe probe de la dosar.

Bendei oferea astfel aceste foloase chiar din casa anticorupției unor oameni ai anticorupției în prezența altor anticorupți care au avut grijă ca aceste probe să nu fie la dosar.

Citește și Compania RCS&RDS, urmărită penal pentru spălare de bani

×
Subiecte în articol: Ministerul de Interne
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close