Antena 3 CNN Actualitate Oprea cere Senatului să încuviințeze urmărirea sa penală. Solicitarea, cu o oră înainte de proteste

Oprea cere Senatului să încuviințeze urmărirea sa penală. Solicitarea, cu o oră înainte de proteste

Oprea cere Senatului să încuviințeze urmărirea sa penală. Solicitarea, cu o oră înainte de proteste
de M.Z.    |    22 Sep 2016   •   17:48

Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, a anunțat joi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că îi va cere preşedintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul său, adăugând că le va solicita colegilor să voteze pentru încuviinţare. 

Reacția fostului vicepremier Gabriel Oprea vine joi, cu nici o oră înainte de începerea protestelor anunțate, după ce el a scăpat de urmărirea penală.

La primul dosar am cerut colegilor să voteze cererea DNA pentru începerea urmaăirii penale. Acum am cerut colegilor să voteze împotrivă și poate că am greșit. Mulți mi-au reproșat că vreau să fug de Justiție, deși nu e deloc așa. Tocmai de aceea îi voi solicita președintelui Senatului să supună la vot încă o dată cererea DNA, iar pe colegi îi voi ruga să voteze pentru începerea urmăririi penale. Știu că sunt nevinovat și nu fug de Justiție. Știu în egală măsură că acest dosar ridică prea multe semne de întrebare și nu pot să le trec cu vederea. Dacă ați fi în locul meu, cum ați proceda? Ați accepta orice acuzație, oricât de aberantă, și ani întregi de procese pentru suspiciuni inventate? Ați accepta să vi se spună că ați ucis un om deși nu ați avut absolut nicio legătură cu vreuna din cauzele accidentului?”, a scris Gabriel Oprea, joi, pe pagina sa de Facebook.

Oprea reiterează că nu a ucis pe nimeni, nici măcar din culpă. 

Mulți îmi dau lecții. Alții mă înjură. Eu nu judec pe nimeni și nu doresc nimănui răul. Un lucru îl voi spune însă mereu. Sunt departe de a fi perfect. Am defectele mele, greșelile mele și crucea pe care o port. Dar nu am ucis pe nimeni. Nici măcar din culpă”, a continuat Oprea.

PNL a anunţat că va solicita reluarea votului în Senat în cazul începerii urmăririi penale împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea

Invitat la Sinteza zilei, de la Antena 3, Gabriel Oprea a declarat, miercuri seară, că va renunța la imunitatea politică înainte de alegeri și că se simte hărțuit.

La sfârșitul lunii august, șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier și ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea polițistului Bogdan Gigină.

Cu toate acestea, luni, Plenul Senatului a respins cererea procurorilor anticorupție de urmărire penală a lui Gabriel Oprea, cu 73 de voturi „împotrivă”, 45 „pentru” şi şase abţineri.

Respingerea cererii procurorilor DNA a avut drept consecință ”blocarea anchetei penale față de Gabriel Oprea cu privirea la infracțiunea de ucidere din culpă și îi plasează pe procurorii Direcției Naționale Anticorupție în imposibilitatea stabilirii răspunderii penale a fostului ministru de interne pentru moartea polițistului Bogdan Gigină”, a precizat DNA, ca reacție la votul din Senat.

Cu alte cuvinte, voința exprimată de majoritatea senatorilor față de cererea formulată de procurori înseamnă că actul de justiție nu mai poate fi înfăptuit", mai precizează DNA.

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie 2015, după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Afacerilor Interne de atunci, Gabriel Oprea.

Citiți și Procurorii îl acuză pe liderul UNPR Gabriel Oprea că ar fi folosit coloanele oficiale de cel puţin 1600 de ori, indiferent dacă deplasările pe care le făcea erau în interesul sau în cel propriu

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close