Antena 3 CNN Actualitate Proiect: Angajații să-și poată plăti lunar o asigurare voluntară de sănătate din impozitul pe salariu

Proiect: Angajații să-și poată plăti lunar o asigurare voluntară de sănătate din impozitul pe salariu

Proiect: Angajații să-și poată plăti lunar o asigurare voluntară de sănătate din impozitul pe salariu
14 Iul 2017   •   15:39

Angajații ar putea, în viitor, să-și acopere lunar, parțial sau chiar integral, o asigurare voluntară de sănătate din impozitul pe salariu, conform unui proiect de act normativ pentru modificarea Codului fiscal, ce a fost înregistrat recent la Senat. În prezent, acest lucru nu este permis de legislația în vigoare, scrie avocatnet.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a fost înregistrată joi la Senat, pentru dezbatere, și în curând va fi supusă votului acestei Camere. Indiferent de decizia senatorilor, documentul va avea nevoie de votul favorabil al deputaților pentru a se putea aplica.

Angajații ar putea alege ca o parte din impozitul pe salariu să fie folosită lunar la plata unei asigurări voluntare de sănătate. Concret, este vorba de echivalentul în lei al sumei maxime de 33,3 euro, facilitatea urmând să fie valabilă și pentru alte persoane fizice ce obțin venituri considerate a fi salariale. Totuși, este greu de estimat dacă suma respectivă va putea acoperi integral sau doar parțial o asigurare voluntară de sănătate, acest lucru depinzând, în principiu, de serviciile medicale incluse.

×
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close