Antena 3 CNN Actualitate Punctul de Întâlnire: Interviu cu cel mai temut hacker român

Punctul de Întâlnire: Interviu cu cel mai temut hacker român

Punctul de Întâlnire: Interviu cu cel mai temut hacker român
15 Mai 2016   •   22:46

Marcel Lehel Lazăr este un nume care probabil nu vă spune prea multe. Este însă numele lui Guccifer, cel mai celebru hacker român.

Guccifer a fost extrădat în Statele Unite, acolo unde îşi aşteaptă pedeapsa. Însă pedeapsa ar putea fi o răsplată, căci nu de puţine ori hackerii ajung să lucreze chiar pentru cei pe care i-au "spart".

Guccifer este cunoscut pentru faptul că a făcut publice o serie de auto-portrete realizate de fostul preşedinte american George W. Bush, că a arătat tuturor „flirturile“ dintre Corina Creţu, membră a Parlamentului European, şi Colin Powel, dar şi că a obţinut numeroase fotografii şi mesaje private ale unor vedete naţionale şi internaţionale.

De asemenea, Guccifer a fost acuzat accesarea corespondenţei private dintre Hillary Clinton şi a consilierei ei, Sidney Blumenthal.

Guccifer poate fi chiar un pion în campania electorală prezidenţială din Statele Unite. Căci, unul dintre candidaţi este Hillary Clinton. Iar Guccifer spune că i-a accesat informaţiile de pe serverul nesecurizat.

Aflaţi mai multe din interviul prezentat la "Punctul de Întâlnire" cu Radu Tudor.

×
Subiecte în articol: guccifer hacker
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close