Antena 3 CNN Actualitate Reactorul 1 de la Cernavodă va fi reconectat vineri dimineaţă la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 1 de la Cernavodă va fi reconectat vineri dimineaţă la Sistemul Energetic Naţional

Reactorul 1 de la Cernavodă va fi reconectat vineri dimineaţă la Sistemul Energetic Naţional
Sursa foto: Foto: Agerpres
04 Mai 2017   •   21:18

Compania Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat joi seara că Unitatea 1 va fi resincronizată la Sistemul Energetic Naţional (SEN) vineri, 5 mai, la ora 7:00, conform programului de oprire controlată, scrie news.ro.

Unitatea 1 a fost deconectată în mod controlat de la SEN pe 2 mai, la ora 1:00, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

”În perioada opririi controlate, au fost înlocuite componente aferente instalaţiilor Unităţii 1, în conformitate cu graficul de activităţi programate. Lucrările au fost efectuate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, arată un comunicat emis de companie.         

Reprezentanţii producătorului de energie spun că perioada deconectării controlate a Unităţii 1 de la SEN a fost corelată atat cu necesitatea realizării activităţilor programate de mententanţă a instalaţiilor, cât şi cu intrarea în oprire planificată a Unităţii 2 CNE Cernavodă începând cu data de 6 mai, pentru o perioadă estimată de 30 de zile.

 

×
Subiecte în articol: Nuclearelectrica
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close