Antena 3 CNN Actualitate Sănătate De ce unele persoane consideră amorul dezgustător. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

De ce unele persoane consideră amorul dezgustător. Sigur nu te-ai fi gândit la asta

De ce unele persoane consideră amorul dezgustător. Sigur nu te-ai fi gândit la asta
13 Iun 2018   •   21:33

Există o mulțime de motive pentru care poti fi fanul sexului. Se găsesc dovezi tot mai multe că este o activitate bună pentru creier, iar saruturile ne pot ajuta să ne dăm seama cine este compatibil din punct de vedere biologic cu noi.  
  
Însă dacă credeți că sexul poate fi un pic dezgustător, nu sunteți singurii. De fapt este chiar normal, oamenii au evoluat pentru a simți un anumit nivel de dezgust față de comportamentul sexual, potrivit noilor cercetări ale Școlii de Igienă și Medicină Tropicală din Londra. 

Noul studiu, publicat în revista Philosophical Transactions a Societătii Regale, a constatat că există șase tipuri distincte de dezgust și că femeile pot simți această stare mai intens decât bărbații. Cele șase categorii de dezgust au fost aspectul atipic, leziunile, sexul, igiena, alimentele și animalele. 

Rănile infectate s-au dovedit a fi cel mai dezgustător scenariu, urmat de încălcarea normelor de igienă, cum ar fi mirosul corporal. 
  
Oamenii de știintă au recunoscut de mult dezgustul că pe o emoție care a evoluat pentru a ne ajuta să evităm infecții, cunoscută sub numele de "teoria evitării paraziților" dar această nouă cercetare sugerează că este de asemenea structurată în jurul normelor noastre sociale. 
  
De exemplu alimentele putrezite ar putea duce la boli cum ar fi holera iar contactul strâns cu oamenii neigienici ar putea duce la răspandirea de lepră. Rănile deschise ar putea răspandi ciuma și variola iar sexul te-ar putea pune în pericol de infecții precum sifilisul, o problemă importantă în ziua de astăzi. 
  
„Desi știam că dezgustul este o emoție bună pentru noi, în studiu am reușit să ne bazăm pe asta, arătand că dezgustul este o emoție structurată, recunoscând și răspunzand la amenintările infecțiilor pentru a ne proteja. Acest tip de comportament de evitare a boliilor este din ce în ce mai evident în animale, ceea ce ne face să credem că este o modalitate de apărare foarte veche" a declarat Val Curtis, autor principal al studiului care învață la școala din Londra de Igienă și Medicină Tropicală.

Echipa a constatat de asemenea că femeile au evaluat fiecare categorie că fiind mai dezgustătoare decât bărbații, ceea ce spun cercetătorii că este în concordanță cu tendința bărbaților de a se băga în comportamente mai riscante. Femeile din studiu au declarat un comportament sexual riscant și animale care transportă boli că fiind cele mai dezgustătoare scenarii. 

Sursă: Business Insider 
  

×
Subiecte în articol: pasiune
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close