Antena 3 CNN Actualitate Social Ziua Naţională nu este prilej de sărbătoare pentru toţi românii. Iată povestea unei bătrâne cu pensie mizerabilă

Ziua Naţională nu este prilej de sărbătoare pentru toţi românii. Iată povestea unei bătrâne cu pensie mizerabilă

Ziua Naţională nu este prilej de sărbătoare pentru toţi românii. Iată povestea unei bătrâne cu pensie mizerabilă
Sursa foto: Foto: freeimages.com/Beniamin Pop
de S.T.    |    01 Dec 2015   •   14:03

Ziua de 1 decembrie nu este prilej de sărbătoare pentru toţi românii. Bătrânii cu pensii mizere abia reuşesc să-şi cumpere o pâine şi se împrumută pentru un litru de ulei, dar şi ca să-şi cumpere lemne pentru iarnă. Este şi cazul Mariei Ilie care e nevoită să trăiască cu doar 200 de lei pe lună, singurii bani care îi mai rămân după ce îşi plăteşte medicamentele.

La 78 de ani, Maria Ilie trăieşte de pe o zi pe alta cu o pensie de urmaş de 400 de lei. Din aceşti bani, 200 de lei îi da doar pe medicamente. La sărbători nici nu se mai poate gândi, cât timp abia găseşte resurse să pună o pâine pe masă. Pentru că banii nu-i ajung niciodată, Maria Ilie se împrumută mereu.

După ce unul dintre băieti i-a murit, singurul ei sprijin i-a rămas cel de-al doilea fiu, care este însă şi el bolnav.

În fiecare an de sărbători sute de pensionari se împrumută la casele de ajutor reciproc şi pentru sume derizorii între 30 şi 100 de lei. Cei mai mulţi au nevoie de bani pentru mâncare sau plata întreţinerii însă unii apelează la credit şi ca să le poată cumpăra cadouri nepoţilor.

×
Subiecte în articol: pensie batrani
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close