Antena 3 CNN Actualitate Social O bucată din nou-inaugurata autostradă Orăștie-Sibiu va fi demolată

O bucată din nou-inaugurata autostradă Orăștie-Sibiu va fi demolată

O bucată din nou-inaugurata autostradă Orăștie-Sibiu va fi demolată
13 Oct 2015   •   18:47

Direcția de Calitate din cadrul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a constatat abateri grave în ceea ce privește respectarea proiectului de execuție aprobat pentru Autostrada Orăștie - Sibiu și dispune demolarea și refacerea secțiunii km 60 + 600 al Lotului 3, scrie agerpres.ro

De asemenea, specialiștii CNADNR confirmă calitatea necorespunzătoare a pământului de fundare.

"În urma măsurătorilor de capacitate portantă realizate de către CESTRIN în data de 23.09.2015 cu echipamentul PRIMA 100, au rezultat valori de 16MPa (megapascal — n. r.), 25MPa, 56MPa, sub valoarea optimă de 80MPa, ceea ce conduce la lipsa capacității portante, deci terenul de fundare nu este corespunzător", se menționează într-un raport al Direcției, obținut de AGERPRES.

În document se atrage atenția asupra faptului că măsurătorile au fost realizate în zona în care în data de 22.09.2015 s-a realizat extraescavația și unde s-a observat prezența unui strat de peste 6 metri de argilă contractilă.

Conform sursei citate, constructorul avea obligația pregătirii corespunzătoare a terenului de fundare, prin procedee de stabilizare cu lianți hidraulici, acest lucru neregăsindu-se în straturile decopertate.

"În urma analizelor de laborator transmise de către DRDP Cluj pe materialele prelevate în data de 23.09.2015 din secțiunea de la km 60+600, în curs de demolare, se reconfirmă neconformitățile identificate de laboratorul DRDP Brașov privind: neconformitatea materialului utilizat la realizarea saltelelor din piatră spartă, unde din rezultatele transmise efectiv nu se regăsește piatra spartă sort 40-63 mm, agregatele neconforme de balastieră utilizate pentru saltelele din balast sort 0-63 mm (peste 18% agregate mai mari, în afara sortului)", se mai spune în raport.

Concluziile documentului relevă abateri grave în ceea ce privește respectarea proiectului de execuție aprobat, lipsa saltelei din piatră spartă sort 40 — 63 milimetri și neevidențierea stratului de argilă în documentele privind recepția terenului de fundare.

×
Subiecte în articol: autostrada
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close