Antena 3 CNN Actualitate Social Președintele Klaus Iohannis a pedalat pentru Invictus 2017: "Am decis în câteva secunde că vreau să particip"

Președintele Klaus Iohannis a pedalat pentru Invictus 2017: "Am decis în câteva secunde că vreau să particip"

Președintele Klaus Iohannis a pedalat pentru Invictus 2017: "Am decis în câteva secunde că vreau să particip"
22 Sep 2016   •   14:51

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după ce a desfășurat trei ture de bicicletă (aproximativ 10 kilometri), că nu a stat prea mult timp să se gândească dacă vrea să participe, apreciind inițiativa ca fiind binevenită.

“A fost excelent. Am aflat de această inițiativă, am judecat câteva secunde și m-am decis să particip. În primul rând, mi-a făcut mare plăcere să pedalez alături de eroii noștri militari care vor să participe într-o competiție sportivă. Este foarte important de știut că România participă cu trupe în multe teatre de operații și doar în Afganistan avem 25 de eroi decedați și peste 100 de eroi răniți. Mulți dintre acești eroi răniți vor să participe în competiții sportive. Țin la ei la fel cum țin la toți militarii noștri.”

Iohannis a adăugat și că România are nevoie de mai mult sport.

“Am pedalat, am mers cu bicicleta, cred că este un lucru bun și în România avem nevoie de mai mult sport, de mai multă mișcare și de mai mulți sportivi de performanță.”

“Pentru toate aceste lucruri, am dorit să vin aici, să pedalez, am pedalat trei ture, a fost foarte plăcut, am avut și ocazia să discut cu participanți, cu organizatori. Îi felicit și pe organizatori și le urez succes militarilor care vor participa la Invictus.”

----------------------------

Președintele Klaus Iohannis s-a alăturat demersului demarat de Adrian Măniuțiu și pedalează pentru Invictus 2017.

Președintele Klaus Iohannis a răspuns invitației lui Adrian Măniuțiu și s-a alăturat și demersului Invictus 2017.

Adrian Măniuţiu i-a adresat o invitaţie publică lui Klaus Iohannis: aceea de a se alătura cauzei campaniei "Pedalăm pentru Invictus".

Adi Măniuțiu vrea să strângă bani, pentru ca cinci veterani români să poată participa la ediția de anul viitor din Canada a Jocurilor Paralimpice.

El și-a propus să pedaleze 2.017 kilometri.

Fiecare kilometru parcurs va putea fi cumpărat online, iar banii vor fi folosiţi pentru protezele de alergare, adaptoarele pentru echipamentele sportive deja existente, bicicletele speciale pentru invalizi și pentru suplimentele alimentare ale sportivilor noştri.

Iată mesajul președintelui Klaus Iohannis înainte de începerea traseului:

×
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close