Antena 3 CNN Actualitate Sorin Grindeanu vorbeşte de două atacuri cibernetice de amploare: „Trebuie să ne pregătim mai bine!”

Sorin Grindeanu vorbeşte de două atacuri cibernetice de amploare: „Trebuie să ne pregătim mai bine!”

Sorin Grindeanu vorbeşte de două atacuri cibernetice de amploare: „Trebuie să ne pregătim mai bine!”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    22 Mai 2017   •   16:26

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, luni, că, în această lună, au avut loc două atacuri cibernetice de amploare, precizând că este nevoie să fie identificate „cele mai bune soluţii” în beneficiul cetăţenilor şi al economiei româneşti.

„Numai în această lună au fost două atacuri cibernetice de amploare. Au produs şocuri întregii lumi şi au arătat că trebuie să ne pregătim mai bine şi să fim mai eficienţi. Cunosc bine interesul comunităţii bancare pentru o mai bună valorificare, la toate nivelurile, a potenţialului oferit de noile tehnologii şi vă pot spune că avem aceleaşi obiective. E nevoie să identificăm şi să folosim cele mai bune soluţii în beneficiul cetăţenilor şi economiei româneşti”, a declarat Grindeanu, la Forumul Pieţei Financiare, organizat, la Bucureşti, de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

De asemenea, şeful Executivului i-a asigurat pe participanţii la eveniment de „toată deschiderea” Guvernului.

„Consider oportună propunerea ARB de a constitui un grup de lucru interministerial, din care să facă parte şi reprezentanţii comunităţii bancare şi care să pregătească temeinic acest proces. Nu este un proces uşor, dar trebuie să-l facem. (...) Ar fi păcat să ratăm această oportunitate, mai ales că România traversează o perioadă extrem de bună din punct de vedere economic”, a spus Grindeanu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close