Antena 3 CNN Economic Auto Lancia Ypsilon cu cinci uşi, prezentată înaintea debutului de la Geneva

Lancia Ypsilon cu cinci uşi, prezentată înaintea debutului de la Geneva

Lancia Ypsilon cu cinci uşi, prezentată înaintea debutului de la Geneva
15 Feb 2011   •   17:12

La un an de la semnarea alianţei dintre Grupul Fiat şi producătorul nord-american Chrysler, noile modele Lancia vor debuta în premieră internaţională la cea de-a 81-a editie a Salonului Auto de la Geneva. Noul Ypsilon, Lancia Thema, Flavia Concept, Flavia Cabrio Concept, noul Grand Voyager si noua Delta vor reprezenta de acum marca Lancia, acoperind o gamă foarte variată de segmente, de la B la cel al MPV-urilor de mari dimensiuni şi oferind o abordare cu totul nouă, mai apropiată de posibilităţile consumatorilor, a conceptului de lux accesibil.

Dupa 25 de ani de existenţă şi peste 1,5 milioane de unităţi comercializate, noua Lancia Ypsilon va urca pe podiumul de la Geneva pentru prima oară într-o versiune cu 5 uşi, urmând să fie lansată spre vânzare în Europa în luna iunie şi în Marea Britanie şi Irlanda, sub sigla Chrysler, din luna septembrie. Modelul va dispune de tehnologiile TwinAir, MultiJet şi Start&Stop dar şi de o serie de inovaţii ca: Blue&Me TomTom Live, Magic Parking, sistemul “Smart fuel”, faruri cu xenon şi stopuri cu LED. Motorizările prezente la Geneva vor fi 0.9 TwinAir 85 CP şi 1.3 Multijet 95 CP.



Alături de Lancia Ypsilon va defila şi primul model reprezentativ al alianţei: noua Thema. Ca şi versiunea originală lansată în anul 1984, Lancia Thema este un veritabil vârf de gamă întrupând o serie de caracteristici tipic americane cu rafinamentul şi eleganţa specifice Lancia. Modelul va fi echipat cu motoarele 3.6L, 292 CP şi 3.0L V6 de 190 CP (respectiv 224 CP) şi va fi comercializat în Europa începând cu luna octombrie.



Noua Lancia Grand Voyager, o inovaţie Chrysler care a adus în prim plan conceptul de MPV. Cu o istorie de 27 de ani şi peste 13 milioane de unităţi vândute în 120 de ţări, Grand Voyager, echipat la Geneva cu propulsorul 3.6 283 CP Euro 5, împrumută stilul Italian şi deschide o nouă etapa a existenţei sale.



Vor mai fi expuse modele Lancia Flavia Concept, un sedan de segment D cu o versiune decapotabilă ce reinterpretează modelul Chrysler 200 şi care ar putea intra în producţie în urmatoarele 6 luni, precum şi noua Lancia Delta cu motorul 1.6 Multijet 105 CP.


×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close