Antena 3 CNN Economic Auto Şoferii care nu poartă centura de siguranţă ar putea primi doar un avertisment

Şoferii care nu poartă centura de siguranţă ar putea primi doar un avertisment

Şoferii care nu poartă centura de siguranţă ar putea primi doar un avertisment
Sursa foto: Foto: volvointhenews.com
27 Mar 2011   •   15:00

În timp ce în alte ţări europene purtarea centurii de siguranţă este un punct de interes, contravenţiile fiind aspru pedepsite, în România, senatorii au decis că şoferii care nu poartă centura de siguranţă ar putea scăpa doar cu un avertisment.

 
Dacă pleci în concediu cu maşina personală în Turcia şi eşti prins că nu porţi centura de siguranţă, în Bulgaria vei plăti o amendă de 30 de euro, iar în Grecia 350 de euro. 
 
Nici spaniolii nu se joacă când vine vorba de nepurtarea centurii de siguranţă, amenda fiind de 150 de euro. Poliţia germană este mai puţin drastică la acest capitol amendând şoferii cu doar 30 de euro. În schimb, în Marea Britanie amenda a fost ridicată la 60 de lire sterline, de la 30 de lire sterline.
 
Peste Ocean, în Statele Unite, amenda variază de la un stat la altul. Astfel, dacă conduci un autovehicul în capitala Washington D.C şi nu porţi centura de siguranţă eşti pasibil de o amendă de aproape 90 de dolari, în timp ce în New York scapi cu o amendă de doar 50 de dolari. Cea mai mică amendă o acordă poliţişti din statul Idaho, de doar 5 dolari, în timp ce în peste 20 de state americane amenda este standard, 25 de dolari. 

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close