Antena 3 CNN Economic Auto Studiu: 80% dintre şoferii din România sunt agresivi la volan

Studiu: 80% dintre şoferii din România sunt agresivi la volan

Studiu: 80% dintre şoferii din România sunt agresivi la volan
Sursa foto: Foto: blogs.citypages.com
21 Iun 2011   •   14:26

Un studiu realizat în 2010 de Institutul de Prevenire şi Psihosociologie arată că 80% dintre şoferi sunt agresivi la volan. Studiul arată şi că 50% dintre românii cu carnet de conducere recunosc că au abuzat de flash-uri şi de claxoane, 21% că au agresat verbal pe altcineva în trafic, iar 13%  spun că au recurs la gesturi obscene.

Nici la condus nu se descurcă foarte bine. Aproape 60% dintre români vorbesc la telefon fără hands-free, jumătate dintre ei nu respectă distanţa regulamentară dintre maşini, iar peste 40% conduc obosiţi sau mănâncă la volan. Cu toate astea, procentul de promovabilitate al examenului pentru permis de conducere este foarte ridicat la noi în ţară: 84% în Alba, 73% în Argeş, 83% în Bacău, 70% în Prahova şi 52% în Bucureşti, mult peste ceea ce prevăd datele europene, care spun că ar trebui să se situeze între 30 şi 35%.

Potrivit statisticilor poliţiei, în primele luni ale acestui an au fost reţinute la nivel naţional aproape 55.000 de permise. Numărul total de amenzi s-a ridicat la peste 1 milion de lei, pentru că numai anul trecut au murit aproape 3000 de oameni în accidente rutiere.

 



×
Subiecte în articol: şoferi romani România permise violente amenzi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close