Antena 3 CNN Economic Ai probleme cu ratele la creditele ipotecare în valută? Află mai multe despre proiectul care îţi dă dreptul să ceri conversia ratei bancare în moneda naţională

Ai probleme cu ratele la creditele ipotecare în valută? Află mai multe despre proiectul care îţi dă dreptul să ceri conversia ratei bancare în moneda naţională

Ai probleme cu ratele la creditele ipotecare în valută? Află mai multe despre proiectul care îţi dă dreptul să ceri conversia ratei bancare în moneda naţională
de S.T.    |    08 Apr 2014   •   11:10

Ana Birchall, deputat PSD, a vorbit, marţi, la "Daily Income" despre proiecte de lege pe care le-a iniţiat, proiecte care ar putea să împiedice băncile să execute locuinţele românilor.

Deputatul propune amânarea cu 3 ani a executării silite a locuinţelor, în cazul celor cu restanţe, la creditele în valută şi oprirea executării silite a unei locuinţe ipotecate, dacă este singura locuinţă deţinută.

Aceste proiecte oferă românilor dreptul de a cere conversia ratei bancare în moneda naţională dacă au credite în altă monedă decât în lei.

"Acest proiect de lege pe care eu l-am iniţiat în urmă cu aproape o lună şi jumătate vine în întâmpinarea unei directive europene, directiva 17, care între timp a fost adoptată şi în consecinţă prevederile acestei directive devin obligatorii şi pentru România", a spus Ana Birchall.

Această directivă europeană protejează toţi clienţii, indiferent de moneda creditului.

Potrivit Anei Birchall, se dă astfel dreptul împrumutaţilor care au aceste credite în valută să solicite conversia.

"Dacă acest proiect de lege va trece, toţi românii care au credite în monede străine vor scăpa de riscurile creşterii ratelor bancare din cauza fluctuaţiilor de curs valutar", a mai spus Ana Birchall, marţi, la Antena 3.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "Daily Income cu Adrian Măniuţiu"

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close