Antena 3 CNN Economic Auto Lucruri făcute în bătaie de joc. Centura Capitalei are doar 72 de km, dar de 20 de ani ne chinuim să o modernizăm

Lucruri făcute în bătaie de joc. Centura Capitalei are doar 72 de km, dar de 20 de ani ne chinuim să o modernizăm

Lucruri făcute în bătaie de joc. Centura Capitalei are doar 72 de km, dar de 20 de ani ne chinuim să o modernizăm
de O.P.    |    13 Noi 2013   •   06:36

Avem o centură ocolitoare care nu e de prea mare folos şoferilor. Drumul din jurul Capitalei este parţial modernizat, neiluminat, prost gândit şi în următoarele luni o să fie plin de zăpadă.

Fonduri pentru modernizare nu sunt, iar atunci când vorbim de matariale antiderapante, autorităţile ridică din umeri. Soluţiile rămân doar pe hârtie. Când vom avea o centură modernă de jur împrejur...nu se ştie!

Centura are doar 72 de km dar ne chinuim să o modernizămm de mai bine de 20 de ani. Ultimii 20 de kilometri au fost modernizaţi în mai bine de 3 ani. Se munceşte pe bucăţi, iar atunci când într-adevăr se munceşte se sistează lucrările...din lipsă de fonduri.

Însă, până şi acei kilometri modernizaţi au fost prost gândiţi. Drept dovadă sunt cele 81 de accidente rutiere grave soldate cu 25 de morţi. Fără să mai puem la socoteală că nu este iluminată.

În urmă cu 2 ani s-a semnat un alt contract de lărgire la 4 benzi pentru cele doua capete ale Centurii Nord a Capitalei, tronsoane care asigura legătura cu autostrazile A1 şi A2. Lucrările însă au început luna trecută. Teoretic în doi ani ar trebui finalizate. Practic....nu se ştie.

În decembrie se vor dezvălui şi costurile. Autorităţile sunt optimise în ceea ce priveşte exproprierile, mai ales că legislaţia s-a schimbat. Nu mai e nevoie de ani pentru demararea proiectelor, ci de luni.

×
Subiecte în articol: infrastructura
Parteneri
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close