Antena 3 CNN Economic Auto Schimbări RADICALE în noul COD RUTIER. În România nu au mai fost luate astfel de măsuri

Schimbări RADICALE în noul COD RUTIER. În România nu au mai fost luate astfel de măsuri

Schimbări RADICALE în noul COD RUTIER. În România nu au mai fost luate astfel de măsuri
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   05:46
Aţi băut un pahar de vin sau o bere şi vreţi să plecaţi la volan acasă? E bine să ştiţi că nu veţi rămâne fără permis de conducere potrivit noului Cod Rutier. Până acum, şofatul sub influenţa băuturilor alcoolice era STRICT INTERZIS în România.

Modificările aduse permit şoferilor să consume o cantitate mică de alcool înainte de a conduce. Mai exact, aceştia nu îşi vor pierde permisul dacă au o alcoolemie mai mică de 0,2.

În plus, Guvernul a găsit soluţii pentru reglementările în care se împotmolise proiectul noului cod rutier. Una dintre ele este crearea unui cont unic pentru plata amenzilor, banii să fie transferaţi la primării iar cine nu plăteşte, pierde carnetul.

Proiectul noului cod rutier ar putea fi adoptat prin ordonanţă de urgenţă în următoarea şedinţă de Guvern.

Guvernul a soluţionat şi problema celor care primeau dreptul de a conduce deşi erau cercetaţi în dosare de conducere sub influenţa  alcoolului sau în caz de accidente cu victime.

Premierul spune că suspendarea permisului pe o perioadă de până la 2 ani se va face numai în cazul celor care nu respecta trecerile la nivel cu calea ferată, merg pe contrasens, consumă alcool şi depăşesc viteza legală, pe segmentele de drum marcate, cu peste 50 de km.

×
Subiecte în articol: alcool
Parteneri
Atac cu rachete, lansat de teroriștii Hamas asupra Tel Avivului
x close