Antena 3 CNN Economic Avertismentul lui Mugur Isărescu privind economia: Probabil că se apropie

Avertismentul lui Mugur Isărescu privind economia: Probabil că se apropie

Avertismentul lui Mugur Isărescu privind economia: Probabil că se apropie
30 Sep 2016   •   18:10

Deocamdată BNR nu vede riscuri de supraîncălzire a economiei, semnalate de unii economişti, dar nu exclude apariţia unor astfel de riscuri în viitor, în condiţiile dispariţiei „deficitului de cerere", a declarat vineri Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Deficitul de cerere" este o expresie folosită de economişti pentru a descrie o situaţie în care cererea consumatorilor este slabă, iar producătorii şi comercianţii au dificultăţi la vânzarea bunurilor şi serviciilor pe piaţă. 

Întrebat de jurnalişti dacă au crescut riscurile de supraîncălzire a economiei, guvernatorul BNR a dat un răspuns mai degrabă negativ.

„Nu vedem încă acest moment. Probabil că se apropie, dar deocamdată, datele pe care le avem noi ne indică numai intrarea cu o marjă de eroare pe care trebuie să o accepte toată lumea. Intrarea în situaţia în care România are un gap de PIB pozitiv. Să spunem aşa s-a evaporat deficitul de cerere. Deocamdată, excesul de cerere trebuie evalut cu mare atenţie", a spus Isărescu, citat de Adevărul.
 

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu BNR avertisment
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close