x close

Fii alături de noi!

Băncile trec la măsuri disperate. Ce se întâmplă cu creditele

de D.G.   •   12 Mar 2016   •   10:21

Băncile nu se opresc la majorarea avansului, în încercarea de a scăpa de efectele Dării în Plată. Oamenii din piaţă spun că, mai nou, băncile  subevaluează imobilele, pentru a oferi credite mai mici. Totul se răsfrânge, bineînţeles, asupra clientului, care este nevoit să vină cu mai mulţi bani de acasă.

Spre exemplu, pentru o casa de 60 de mii de euro pe care banca o subevalueaza la 50 de mii, avansul pentru credit scade, dar trebuie sa mai aduceti inca 10 mii de euro, diferenta pana la pretul de vanzare.

Dacă la aceşti 10.000 adăugăm şi avansul de 12.500 pentru credit, cumpărătorul trebuie să aibă deja o treime din valoarea locuinţei. În cazul băncilor cu avans mai mare, suma poate depăşi chiar jumătate din preţ. Totul, cu ajutorul evaluatorilor.

Oficialii Băncii Naţionale dau asigurări că practica este una legală, deşi se află la limita moralităţii.

Efectele asupra clienţilor se vor simţi pe termen lung, spun oamenii din domeniu.

Conform estimărilor Băncii Naţionale, preţurile locuinţelor vor scădea cu 10 la sută sau chiar mai mult, dacă se va aplica actuala formă a proiectului legii dării în plată.
 

poza

Show

Cel mai în vogă artist a fost dat de gol: Se afișează cu femei, dar preferă bărbații

Se pare că relația parcă desprinsă din Paradis dintre Rihanna și rapper-ul Drake este doar de fațadă!  Cea care susține acest lucru este Aja Murai, un model care a primit o propunere cât...

01 Oct 2016  •  16:29

sati