x close

Fii alături de noi!

Băncile trec la măsuri disperate. Ce se întâmplă cu creditele

de D.G.   •   12 Mar 2016   •   10:21

Băncile nu se opresc la majorarea avansului, în încercarea de a scăpa de efectele Dării în Plată. Oamenii din piaţă spun că, mai nou, băncile  subevaluează imobilele, pentru a oferi credite mai mici. Totul se răsfrânge, bineînţeles, asupra clientului, care este nevoit să vină cu mai mulţi bani de acasă.

Spre exemplu, pentru o casa de 60 de mii de euro pe care banca o subevalueaza la 50 de mii, avansul pentru credit scade, dar trebuie sa mai aduceti inca 10 mii de euro, diferenta pana la pretul de vanzare.

Dacă la aceşti 10.000 adăugăm şi avansul de 12.500 pentru credit, cumpărătorul trebuie să aibă deja o treime din valoarea locuinţei. În cazul băncilor cu avans mai mare, suma poate depăşi chiar jumătate din preţ. Totul, cu ajutorul evaluatorilor.

Oficialii Băncii Naţionale dau asigurări că practica este una legală, deşi se află la limita moralităţii.

Efectele asupra clienţilor se vor simţi pe termen lung, spun oamenii din domeniu.

Conform estimărilor Băncii Naţionale, preţurile locuinţelor vor scădea cu 10 la sută sau chiar mai mult, dacă se va aplica actuala formă a proiectului legii dării în plată.
 

poza

Actualitate

CaN România: Lazarus dezgroapă morții

Jurnalistul Luis Lazarus este de părere că există crime la comandă în România. ”Eu cred că el e Condrea (cel care a fost îngropat - n.r.), dar nu cred că s-a sinucis sau că a avut...

28 Mai 2016  •  00:31

poza

Show

Divorțează după 30 de ani de căsnicie. Cine e vedeta

Ozzy Osbourne şi Sharon s-ar fi despărţit din nou, după 33 de ani de căsnicie, iar de data aceasta motivele nu sunt dependenţa de alcool sau de droguri a starului rock. Surse apropiate vedetelor au declarat pentru...

27 Mai 2016  •  17:25

sati