Antena 3 CNN Economic Banci Raiffeisen s-ar putea retrage de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est

Raiffeisen s-ar putea retrage de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est

Raiffeisen s-ar putea retrage de pe unele pieţe din Europa Centrală şi de Est
Sursa foto: Foto: lacoltulstrazii.wordpress.com
de M.Z.    |    24 Noi 2011   •   18:02

Raiffeisen Bank International (RBI) ar putea să se retragă de pe unele dintre pieţele din Europa Centrală şi de Est (ECE), dar nu şi din Ungaria, a declarat, joi, directorul general al băncii austriece, Herbert Stepic, informează Mediafax.

Stepic nu a menţionat vreo ţară de unde grupul austriac s-ar putea retrage, însă a adăugat că banca nu a conspirat pentru fixarea dobânzilor creditelor ipotecare din Ungaria, potrivit Reuters.

Miercuri, autorităţile din Ungaria au deschis o investigaţie împotriva a şapte bănci - printre care OTP, Erste, Raiffeisen şi Unicredit - pentru o posibilă înţelegere de majorare a dobânzilor creditelor ipotecare, legată de programul guvernamental de rambursare anticipată a împrumuturilor în valută.

"Raiffeisen Bank România are unele dintre cele mai bune rezultate din grupul Raiffeisen, am dovedit şi în criză stabilitate şi echilibru. În concluzie, este normal ca grupul să evalueze în ce ţări investeşte resurse, care astăzi sunt mai scumpe şi mai puţine, iar într-o astfel de situaţie vă asigur că România va avea de câştigat", a spus preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Bucureşti, că băncile statelor europene au obţinut "profituri uriaşe" în România, iar dacă se pregătesc să o lase nefinanţată în criză este "lipsă de fair play", el spunând că vrea să creadă că statele venite mai târziu în UE nu vor fi puse să plătească "lăcomia" băncilor.

Raiffeisen Bank International a înregistrat în primele nouă luni pe piaţa românească un profit după impozitare de 60 milioane euro, în scădere cu 29,1% faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza creşterii costurilor.

În acelaşi timp, activele totale ale băncii au crescut cu 10,9% de la finele lunii septembrie a anului trecut, la 6,292 miliarde euro, faţă de 5,674 miliarde euro după primele nouă luni din 2010.

Raiffeisen Bank International deţine în România 544 de sucursale, la care lucrează peste 6.000 de angajaţi.

Banca avea după primele nouă luni 1,95 milioane de clienţi în România, faţă de 1,88 milioane la finele lunii septembrie a anului trecut.

În primele nouă luni, profitul înainte de taxe al RBI a urcat cu 3,5%, la 1 miliard de euro, de la 997 milioane euro în urmă cu un an.

×
Subiecte în articol: retragere piete banca profit active angajati
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close