Antena 3 CNN Economic Băncile se tem de conversia creditelor. Bancherii nu vor să cedeze în cazul datornicilor în franci elveţieni

Băncile se tem de conversia creditelor. Bancherii nu vor să cedeze în cazul datornicilor în franci elveţieni

Băncile se tem de conversia creditelor. Bancherii nu vor să cedeze în cazul datornicilor în franci elveţieni
de S.T.    |    08 Feb 2015   •   13:35

Bancherii nu vor să cedeze în cazul datornicilor în franci elveţieni. La rândul lor, se consideră victime ale creşterilor de curs şi nu vor să accepte conversia creditelor.

Băncile transmit într-un comunicat că nu ar trebui să se creadă că se îmbogăţesc pe spinarea clienţilor care au luat credite în franci elveţieni. 

De cealaltă parte, Protecţia Consumatorului nu crede în soluţia negocierilor între banchieri şi clienţi şi cere o soluţie legislativă pentru problemele datornicilor în franci elveţieni.

Peste 75.000 de persoane fizice au credite în franci elveţieni. În total, 14 bănci au acordat finanţări în franci elveţieni.

BNR a discutat cu bancherii despre problemele datornicilor în franci. Banca Naţională a pledat pentru conversia creditelor în franci.

Totodată, BNR le-a cerut băncilor să discute în parte cu fiecare client şi să reconfigureze planurile de rambursare a datoriilor în franci elveţieni.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close