Antena 3 CNN Economic Biz News Ambasadorul Marii Britanii: România nu are o reputaţie curată şi transparentă pentru afaceri

Ambasadorul Marii Britanii: România nu are o reputaţie curată şi transparentă pentru afaceri

Ambasadorul Marii Britanii: România nu are o reputaţie curată şi transparentă pentru afaceri
Sursa foto: Foto: Mediafax
04 Noi 2011   •   07:39

România nu are reputaţia unei ţări curate pentru afaceri, sustine ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris.
Principalele probleme sunt birocraţia şi corupţia, motive suficiente ca investitorii britanici să evite investiţiile în ţara noastră.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, crede că România nu are o reputaţie bună peste graniţe şi asta dăunează investiţiilor. Şi birocraţia este văzută ca un factor negativ.

"România nu are o reputaţie bună, nu are o reputaţie de ţară curată şi transparentă pentru afaceri. (...) Eu cred că este foarte important să se schimbe reputaţia României în acest sens", a afirmat ambasadorul.

Unul dintre primele lucruri cu care se confruntă investitorii britanici când vin în România este şpaga, susţine ambasadorul Martin Harris.

Ambasadorul Marii Britanii a adăugat însă că reputaţia României nu corespunde 100% cu realitatea, dar imaginea ţării noastre contează mai ales pentru investitorii britanici, obişnuiţi cu legi stricte împotriva corupţiei.

 




×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close