Antena 3 CNN Economic Biz News Datele în faţa cărora milioane de români rămân fără cuvinte. România a înregistrat cea mai mare creştere din UE

Datele în faţa cărora milioane de români rămân fără cuvinte. România a înregistrat cea mai mare creştere din UE

Datele în faţa cărora milioane de români rămân fără cuvinte. România a înregistrat cea mai mare creştere din UE
Sursa foto: Foto: thesingaporejobblog.com
17 Sep 2012   •   13:07
Ţara noastră a înregistrat, în trimestrul al doilea, cea mai mare creştere din UE a salariilor, de 7%, faţă de un avans de 1,9% la nivelul Uniunii Europene, arată datele prezentate de Eurostat.

Referitor la costurile nesalariale asociate forţei de muncă, acestea au urcat în România cu 7,1%.

România a înregistrat în trimestrul al doilea cea mai mare creştere anualizată din UE a costului nominal orar al forţei de muncă la nivelul întregii economii, de 7,1%. La nivelul Uniunii Europene s-a înregistrat un avans de 1,8%, informează Mediafax.

Costurile orare ale forţei de muncă au crescut cu 1,6% în zona euro în trimestrul al doilea faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în România (7,1%), Finlanda (4,9%), Bulgaria şi Letonia (4,8% fiecare). La polul polul opus, se situează Irlanda (0,4%), Spania şi Olanda (0,5% fiecare).

Începând cu 1 iunie, Guvernul a majorat cu 8% salariile bugetarilor. Executivul vrea să efectueze în decembrie restituirea integrală a remuneraţiei angajaţilor din sistemul public la nivelul de la jumătatea anului 2010, anterior reducerii cu 25% agreate cu FMI.

Costul orar al forţei de muncă este un indicator al productivităţii economice. Principalele componente ale indicatorului sunt salariile şi costurile nesalariale.


 


 


 


 


 

×
Subiecte în articol: UE salariu salarii bugetari forta de munca
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close